Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Локомотив с гневна позиция

Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с открито обръщение до Община Пловдив, фирмите Рудин ООД и Инжпроект ООД, както и до ПФК Локомотив, видя Plovdiv24.bg. В писмото си "черно-белите" привърженици негодуват за забавянето на сроковете за чаканото от тях начало на строителните дейности по стадиона в квартал "Лаута".

Радио Пловдив публикува без редакторска намеса позицията на Фенклуб Локомотив:

До Община Пловдив, Рудин ООД, Инжпроект ООД, ПФК Локомотив Пловдив

След поредната информация за забавяне на поставените от самите вас срокове за строителството на стадион "Локомотив“, част от които публикуваме, искаме да зададем няколко конкретни въпроса:

По какви причини възлагането за проектиране от община Пловдив се извърши чак на 08.03.2021 г., след като поръчката е подписана на 31.12.2020 г?

Кой носи отговорност за огромното забавяне, заради което законовият срок от 45 дни за изготвяне на идейния проект започна да тече едва след 08 март 2021 г.?

Какво пречи на фирмата, която проектира стадиона, 100 дни след подписване на договора за поръчката все още да няма изготвен идеен проект?

Кога представители на тази фирма смятат да представят проекта пред обществеността? Това е обществено значим проект, финансиран с държавни средства, а не частен проект, поради което обществеността е пряко заинтересована.

Г-н Живко Желев, управител на фирма Рудин, кога да очакваме реални действия по стадиона? Моля да се ангажирате с конкретна дата.

Защо се предвижда да се строи по трибуна на година и това не е ли абсурден срок за фирма с капацитета на Рудин ООД?

Настояваме визията на бъдещия стадион Локомотив да бъде представена за обсъждане пред феновете, преди да бъде внесена в общината, нещо което неколкократно беше обещано на предишни срещи. За нас стадионът е втори дом и е логично нашето мнение да бъде отчетено.

Ние, от Фенклуб Локомотив Пловдив, като представители на една голяма общност, държим на пълна прозрачност, адекватна информация и очакваме отговорите на тези въпроси в най-скоро време без повече отлагане!

Настояваме за периодично предоставяне на информация за напредъка на работата по проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36
Илко Пиргов представи новото попълнение Хуан Переа

Локо купи колумбийския нападател Хуан Переа

"Локомотив" (Пловдив) привлече Хуан Переа от португалския "Академика" (Коимбра) срещу трансферна сума, съобщиха от "Лаута".  Нападателят е шестото ново попълнение за „черно-белите“ това лято. Той е с контракт за три години. Хуан Переа е роден на 21 август 1999 г. в Меделин, Колумбия. Юноша е на "Индепендиенте" (Меделин). Състезавал се е още за..

публикувано на 03.09.24 в 10:10

"Ботев" обяви продажбата на Джеймс Ето’о

"Ботев" (Пловдив) продаде Джеймс Ето’о на ЦСКА за солидна трансферна сума, съобщиха официално от клуба. 23-годишният футболист пристигна при „канарчетата“ през лятото на 2021 година и изигра 102 мача с „жълто-черната“ фланелка. Камерунецът, чийто договор бе до лятото на 2025 година, бе част от състава спечелил бронзовите медали рез сезон 21/22 и Купата..

публикувано на 03.09.24 в 10:00