Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Локомотив с гневна позиция

Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с открито обръщение до Община Пловдив, фирмите Рудин ООД и Инжпроект ООД, както и до ПФК Локомотив, видя Plovdiv24.bg. В писмото си "черно-белите" привърженици негодуват за забавянето на сроковете за чаканото от тях начало на строителните дейности по стадиона в квартал "Лаута".

Радио Пловдив публикува без редакторска намеса позицията на Фенклуб Локомотив:

До Община Пловдив, Рудин ООД, Инжпроект ООД, ПФК Локомотив Пловдив

След поредната информация за забавяне на поставените от самите вас срокове за строителството на стадион "Локомотив“, част от които публикуваме, искаме да зададем няколко конкретни въпроса:

По какви причини възлагането за проектиране от община Пловдив се извърши чак на 08.03.2021 г., след като поръчката е подписана на 31.12.2020 г?

Кой носи отговорност за огромното забавяне, заради което законовият срок от 45 дни за изготвяне на идейния проект започна да тече едва след 08 март 2021 г.?

Какво пречи на фирмата, която проектира стадиона, 100 дни след подписване на договора за поръчката все още да няма изготвен идеен проект?

Кога представители на тази фирма смятат да представят проекта пред обществеността? Това е обществено значим проект, финансиран с държавни средства, а не частен проект, поради което обществеността е пряко заинтересована.

Г-н Живко Желев, управител на фирма Рудин, кога да очакваме реални действия по стадиона? Моля да се ангажирате с конкретна дата.

Защо се предвижда да се строи по трибуна на година и това не е ли абсурден срок за фирма с капацитета на Рудин ООД?

Настояваме визията на бъдещия стадион Локомотив да бъде представена за обсъждане пред феновете, преди да бъде внесена в общината, нещо което неколкократно беше обещано на предишни срещи. За нас стадионът е втори дом и е логично нашето мнение да бъде отчетено.

Ние, от Фенклуб Локомотив Пловдив, като представители на една голяма общност, държим на пълна прозрачност, адекватна информация и очакваме отговорите на тези въпроси в най-скоро време без повече отлагане!

Настояваме за периодично предоставяне на информация за напредъка на работата по проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16