Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От Кукленско до Коматевско шосе

За Цветница пускат движението по втория участък на Околовръстното

След Великден стартира ремонтът на следващия участък до Пещерско шосе


Ремонтът на Околовръстния път на Пловдив в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще завърши до 24 април и фирмата изпълнител ще спази предварително определените срокове от АПИ и Община Пловдив“. Това съобщи днес кметът Здравко Димитров след срещат са анжагираните страни по изпълнение на ремонтните дейности.. 

Той добави, че веднага след Великденските празници предстои да започне третият етап от ремонта – от Коматевско до Пещерско шосе.

„Поискахме от фирмата да раздели ремонта на лотове, за да не се предизвиква затрудняване на трафика и натоварване на движението в града, както се случи в средата на март при изпълнението на участъка от Кукленско шосе до разклона на Коматево и Първенец“, обясни Здравко Димитров. 

По негово настояване близо 6-километровата отсечка ще бъде разделена на два лота – от Коматевско шосе до Пещерско и Пещерско шосе до кръговото за Пазарджик.

По време на срещата бяха обсъдени и възможните маршрути, през които ще бъде пренасочено движението, така че да не се натоварва трафикът в града. Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града чрез обходни маршрути, за което ще бъдат поставени и съответните указателни табели.

Още от категорията

Дезинфекцират водопроводната мрежа в Хисаря

Днес водата в град Хисаря и кварталите му няма да е годна за пиене.  Причината е, че ще се извършва дезинфекция със засилено хлороподаване на водопроводната мрежа.  Въпреки това водоподаването няма да бъде спряно, съобщиха от община Хисаря. 

публикувано на 13.04.21 в 07:47

3122 са новозаразените с КОВИД-19 у нас, в Пловдивско са 314

Новите случаи на COVID-19 у нас са 3122 при направени общо 17 402 теста. Положителните проби представляват почти 18 %.  Най-висок е броят на положителните резултати в столицата – 758, следвана от област Пловдив – 314. В Пазарджишка област новите случаи са 50, в Смолянска – 38.  Активните случаи са 71 140, от които 9 970 са хоспитализирани, което е..

публикувано на 13.04.21 в 06:18

Обсъждат последните детайли по откриването на Голямата базилика

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще се срещне днес с представители на фондация „Америка за България“ и отговарящите за Епископската базилика, за да обсъдят последните детайли по откриването на архитектурния обект в неделя, 18 април.  То ще стане на открито, в тесен кръг хора, за да се спазят противоепидемичните мерки. За церемонията е..

публикувано на 13.04.21 в 06:10

Корейски гигант може да инвестира в „Тракия икономическа зона“

Кметът Здравко Димитров се срещна с корейска бизнес делегация, проучваща възможностите да инвестира в „Тракия икономическа зона“. Водачът на делегацията от Южна Корея Сун Хо Банг е президент на филиала на Филипс във Великобритания, чиято основна дейност е производството на батерии. Гостите бяха категорични, че проявяват силен интерес към..

публикувано на 12.04.21 в 16:35

Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика

По повод Деня на авиацията и космонавтиката Община Пловдив възстановява Алеята на космонавтите на хълма Бунарджика до паметника на Освободителите. Днес бяха засадени няколко иглолистни дървета от вида смърч от заместник-кмета Тодор Чонов и директора на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев. „По този начин ще отдадем почит на делото и постиженията..

публикувано на 12.04.21 в 16:27