Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Половин милион българи избраха котка в чувал

Ние тепърва ще разбираме какво са избрали половин милион българи. Тепърва ще разбираме, че те са избрали котка в чувал. Тепърва ще разбираме, че те са избрали своята мечта да един добър живот, възпят в песните на Слави и в огледалото на неговите скечове, което няма нищо общо с политиката. Тепърва ще разбираме, че образът от сцената с големия актьор, водещ и изпълнител Слави няма нищо общо с политика Слави Трифонов, чийто образ трябва да бъде друг, носейки на плещите си тежестта на половин милион българи, колкото са гласували за него“ – заяви в интервю за Радио Пловдив журналистката от „Епицентър“ Валерия Велева.

Те (от "Има такъв народ" - бел. ред.) просто не знаят какво да правят. Те нямат мнение по нито един от важните за обществото въпроси, изобщо да не говорим за решения... Там има 3 идеи, върху които се крепи цялото политическо поведение на Слави Трифонов: намаляване на депутатите на 120, орязване на партийната субсидия и пряк избор на главен прокурор и районния полицейски началник. Срещу това обаче неговите евентуални партньори от „Да, България“ са категорично против. Неговите идеи от референдума не се възприемат от юристите на „Изправи се! Мутри вън!“ Оттук нататък се вижда взрив в тази тройна коалиция, която някой си въобразява, че може да се превърне в управленска“ – изтъкна Велева. Тя прогнозира по-скоро предсрочни избори отколкото дълги парламентарни ролетки.


Още от категорията
Керана от Космоса, във второ студио на

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 10.04.21 в 11:44

На ход са депутатите, които не искат ГЕРБ

"Пловдив е нашата България! С Николай Хаджигенов Пловдив има 12, а не 11 депутатски мандата", това заяви в интервю за Радио Пловдив Мария Капон, след като стана ясно, че тя ще бъде народен представител на "Изправи се! Мутри вън" от 16-ти МИР.  Хаджигенов, който избра да е депутат от София, обяви по- рано, че заедно с нея ще отворят своя приемна в..

публикувано на 09.04.21 в 16:22
Стойчо Кацаров

Противоречията за ваксините увеличават страха на хората

Противоречивата информация за ваксинацията срещу коорнавируса не може да успокои хората след всичко, което се изговори за бързото  приготвяне на вкасината, това, че не са изпитани и не са известни дългосрочните ефекти. Като добавим и спирането, и пускането на "Астра Зенека" не мисля, че да хората  скоро могат да бъдат спокойни, както когато се..

публикувано на 09.04.21 в 16:10

Новият сайт на НАП стартира по европейски модел

Новият сайт на НАП вече е достъпен в интернет. „ Най-новото в сайта на Националната агенция по приходите е структурирането на информацията във всяка една от секциите, така че тя да бъде лесно достъпна както за потребителите, така и за администрацията “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иванела Андреева – експерт в Държавната..

публикувано на 09.04.21 в 16:06

Изборите не опразват хазната, а обогатяват демокрацията

"Има конституционна процедура, по която ще се върви за съставяне на правителство", посочи в интервю Радио Пловдив политологът Георги Киряков. Той коментира, че именно зад тази процедура засега се крие Слави Трифонов и неговата партия.  „Дали ще има сила, която да се нагърби да състави мнозинство зависи от способността на отделните партии да..

публикувано на 09.04.21 в 14:52