Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови избори няма да променят сегашната ситуация

Пандемията се отрази върху предизборната кампания и резултатите от вота, смята Стефан Мирев

„В досегашната си работа не съм отказвал да се срещна с някой, който иска да разговаря с мен. Занапред също няма да отказвам. Смятам, че досегашната ми работа е допринесла за добрия резултат в преференциялния вот и резултатите от изминалите избори, които получих“. Това каза в предаването „Точно днес“ областният управител на Пазарджик и новоизбран депутат от ГЕРБ-СДС Стефан Мирев.

Относно приоритетите в предстоящият мандат, ще бъдат свързани с развитие на инфраструктурата, образованието, здравеопазването.

„В Пазарджик ще бъде изграден изключително важният инфраструктурен проект – западния околовръстен път, който ще облекчи тежкотоварния трафик в града. Отсечката ще е с две платна, две ленти за движение, предвиждат се 4 нови кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени. Стартираха и много важни ремонтни дейности на републиканските пътища – Пазарджик-Батак, Пазарджик-Белово. Залагаме в програмата и ще работя активно да бъдат ремонтирани и второкласните и третокласните пътища“, подчерта Мирев.

Предстои ремонт и на пътя Пазарджик-Стрелча, който е в много лошо състояние. Също така участъци от пътя Огняново-Исперихово.

Друг основен приоритет, който настояшият областен управител си поставя е осигуряване на средства на АПИ за първоначално проектиране и последващо възлагане на ремонтни дейности на пътя Панагюрище-София през Белица.

Продължава и санирането на многофамилните сгради в града.

„Това е въпрос, който е поставян многократно в предизборната кампания. Интересът към програмата е голям. В областта до момента изцяло са обновени 69 сгради. Има нови 194 заявления от сдружения, за които се очаква финансиране. Ще търся всички възможни начини за осигуряване на средсвта, за да се реализира изграждането на колектор за отпадни води в Индустриалната зона на Пазарджик. В образованието с европейски средства през последния мандат в Пазарджик бяха обновени пет училища и едно общежитие. Искрено се надявам и активно ще работя, за да продължи обновяването на училища и изграждането на спортни площадки и зали“ допълни още новоизбраният депутат.

Стефан Мирев коментира и провелите се на 4 април парламентарни избори. По думите му в област Пазарджик пандемията е дала своето отражение - както върху предизборната кампания, така и върху самия изборен ден.

„ПП ГЕРБ показа един добър резултат. Имаме с един депутат по-малко, но това се наблюдава и при другите политически партии. Мисля, че едни нови избори не са необходими, защото не виждам каква по-различна ситуация може да настъпи от настоящата“, каза в заключение Стефан Мирев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59