Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Народът гласува мандат за промяна, новите - да го разчетат

„България се нуждае от промяна, насочена към свобода и законност – един Закон за всички,  и  от ускорена модернизация. Посвещавам се в служба на хората най-вече от област Пловдив и от  област Монтана, където водих листата, за да осъществим заедно тази промяна и да постигнем възможности за всеки българин“. Това заяви депутатът от ДБ Велизар Шаламанов.

По думите му, освен приоритетите в сферата на отбраната и сигурността, в сферата на електронното управление, разговорите с хората в област Пловдив са го насочили и към въпросите на устойчивото земеделие и туризъм, чистия въздух и вода, чиста почва, за  решаването на които ще разчита на специалистите в листата на ДБ, посветени на тези каузи.

Шаламанов бе категоричен, че ДБ е с ясен мандат и той е в представената пред избирателите програма.

„Организирахме и инициативата „45 за 45“ така, че всеки един от представителите на партията да инициира по три каузи, които  ще защитаваме от името на нашите избиратели в следващия Парламент и с този списък ще имаме пълната готовност  при продължаващите разговори и консултации с хората в Пловдив – област да докажем, че  Демократична България може да представлява хората център – дясно, всички българи желаещи свобода, законност и демокрация“.

През 2021 г.  въпросът за технологиите е “ключов“, защото страната ни минава към ново ниво на развитие на икономиката и на живота. Той е базиран все повече на развитието на технологиите. В тази област има съперничество и са необходими лидери, които да могат да водят страната ни  напред заедно със съюзниците в НАТО  и в ЕС, но в защита на български интерес.

 За необходимостта от модернизиране на българската армия Шаламанов припомни, че още през 2014 г. като служебен военен министър, е предложил програма, която ще бъде актуализирана.

„Предстои среща на върха на НАТО през юни, която ще очертае бъдещето на съюза и на страните в него в периода до 2030 г. Със силите на Парламента разчитам, че ще постигнем една Национална програма за превъоръжаване до 2030 г, която ще разчита на всички възможни ресурси по линия на международни проекти, но ще бъде фокусирана върху това, Българската армия да бъде модерна и високотехнологична, с  подготвени и мотивирани хора във връзка с българското общество,наука и индустрия и да бъде инструмент и двигател на технологичния преход“.

За модернизацията на страната ДБ имат пълна програма и екип и това ще бъде основата за разговори, когато  тя получи мандат или бъде поканена от партия, която го е получила. Шаламанов отрече възможността за участие на ДБ в Правителство заедно с ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Най-важното е България да върви напред и да преодолее състоянието от последните 9 месеца, което ни доведе до здравна, икономическа и политическа криза“.

Народът гласува ясен мандат за промяна, отговорността на новите е да го разчетат, подчерта още Шаламанов.

Повече чуйте  от звуковия файл: 


Още от категорията

Равносметката на двама депутати от Пловдив за 45-то НС

 Две от новите лица  -  Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България коментират за Радио Пловдив свършеното в Народното събрание през изминалия месец. Като неуспешна определя работата на Народното събрание пловдивския депутат -  Иван Петков от ПГ на „БСП за България“ . Той коментира, че е очаквал това Народно..

публикувано на 07.05.21 в 15:50

Браншът предлага Георги Щерев за служебен министър на туризма

Между 70 и 80 % заетост на хотелите в СПА столицата на Балканите - Велинград, отчетоха за празниците около Великден и Гергьовден представителите на туристическия бранш. В много от хотелите получихме много по - голяма заетост, отколкото очаквахме , заяви пред  Радио Пловдив Златко Златанов ,  председател на сдружението на хотелиерите и..

публикувано на 07.05.21 в 15:01

При вот всичко е в ръцете на изборната администрация

"До голяма степен е възможно нашият Коституционен съд да се облегне на практиката на други подобни институции н държави-членки на ЕС/ преди всичко на германския Конституционен съд/, който през 2009 г. отмени машинното гласуване", Това коментира пред Радио Пловдив Борислав Цеков от Института за модерна политика за промяната в Изборния кодекс, която..

публикувано на 07.05.21 в 13:22

В Пловдив стартират тестовете за T-клетъчен имунитет за Ковид-19

В ДКЦ „Пълмед“ - Пловдив стартират от днес, 7 май тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет към SARS-CoV-2 чрез eнзимно-свързан имуносорбентен точков анализ (ELISpot).  Благодарение на високо технологичната апаратурата, инсталирана в лабораториите на медицинския център чрез ELISpot тест може да се провери дали организмът ни има..

обновено на 07.05.21 в 11:56
Акад. Богдан Петрунов

Няма как да постигнем колективен имунитет през тази година

Академик  Богдан Петрунов е наш събеседник, за новите щамове и ваксините, за трета доза от "Пфайзер" и "Модерна", или как ще продължава имунизацията до достигане на колективен имунитет в България.  Известният наш алеголог и имунолог подчерта, че е важно да засилим ваксинацията в максимална степен, в края на третата вълна от Ковид-19. "Тя показа..

обновено на 07.05.21 в 11:17