Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Народът гласува мандат за промяна, новите - да го разчетат

„България се нуждае от промяна, насочена към свобода и законност – един Закон за всички,  и  от ускорена модернизация. Посвещавам се в служба на хората най-вече от област Пловдив и от  област Монтана, където водих листата, за да осъществим заедно тази промяна и да постигнем възможности за всеки българин“. Това заяви депутатът от ДБ Велизар Шаламанов.

По думите му, освен приоритетите в сферата на отбраната и сигурността, в сферата на електронното управление, разговорите с хората в област Пловдив са го насочили и към въпросите на устойчивото земеделие и туризъм, чистия въздух и вода, чиста почва, за  решаването на които ще разчита на специалистите в листата на ДБ, посветени на тези каузи.

Шаламанов бе категоричен, че ДБ е с ясен мандат и той е в представената пред избирателите програма.

„Организирахме и инициативата „45 за 45“ така, че всеки един от представителите на партията да инициира по три каузи, които  ще защитаваме от името на нашите избиратели в следващия Парламент и с този списък ще имаме пълната готовност  при продължаващите разговори и консултации с хората в Пловдив – област да докажем, че  Демократична България може да представлява хората център – дясно, всички българи желаещи свобода, законност и демокрация“.

През 2021 г.  въпросът за технологиите е “ключов“, защото страната ни минава към ново ниво на развитие на икономиката и на живота. Той е базиран все повече на развитието на технологиите. В тази област има съперничество и са необходими лидери, които да могат да водят страната ни  напред заедно със съюзниците в НАТО  и в ЕС, но в защита на български интерес.

 За необходимостта от модернизиране на българската армия Шаламанов припомни, че още през 2014 г. като служебен военен министър, е предложил програма, която ще бъде актуализирана.

„Предстои среща на върха на НАТО през юни, която ще очертае бъдещето на съюза и на страните в него в периода до 2030 г. Със силите на Парламента разчитам, че ще постигнем една Национална програма за превъоръжаване до 2030 г, която ще разчита на всички възможни ресурси по линия на международни проекти, но ще бъде фокусирана върху това, Българската армия да бъде модерна и високотехнологична, с  подготвени и мотивирани хора във връзка с българското общество,наука и индустрия и да бъде инструмент и двигател на технологичния преход“.

За модернизацията на страната ДБ имат пълна програма и екип и това ще бъде основата за разговори, когато  тя получи мандат или бъде поканена от партия, която го е получила. Шаламанов отрече възможността за участие на ДБ в Правителство заедно с ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Най-важното е България да върви напред и да преодолее състоянието от последните 9 месеца, което ни доведе до здравна, икономическа и политическа криза“.

Народът гласува ясен мандат за промяна, отговорността на новите е да го разчетат, подчерта още Шаламанов.

Повече чуйте  от звуковия файл: 


Още от категорията

Преизчисление на пенсиите от догодина е по- удачният вариант

Дисбалансите на пенсиите в България се огромни и преизчисляване трябва да има, но не преди края на тази година, смята зам.- председателя на Икономическия и социален съвет Лидия Шулева. Като бивш икономически и социален министър тя коментира предложенията на служебния кабинети на политическите партии в новото НС. 2011  и 2012 година пенсиите въобще не..

обновено на 26.07.21 в 12:42

Интермодалността - цел на транспортните европроекти

В рамките на една година през Интермодален терминал Пловдив са превозени 25 000 ремаркета. Това е трикратно увеличаване спрямо прогнозите за превози от автомобилни тежкотоварни композиции към железопътен транспорт. Цанко Станчев , управител на терминала посочи резултатите:  „ Резултатите са доста добри, даже надминаха нашите очаквания...

публикувано на 26.07.21 в 11:51

За зловещото отношение към кучетата вина имаме всички

"Зловеща история, която е във фаза досъдебно производство“, нарече Мариана Неделева – администратор на  група „Зоодоброволците“ в мрежата, убийството на бездомни кучета в Смолянско. За скандалния случай бяха изпратени десетки сигнали.  По думите й, около 40 кучета, сред които бременни животни и майки, са били захвърлени по пътя към връх..

публикувано на 26.07.21 в 11:50

В България ваксинационната кампания е невидима

„Миналата седмица беше последната тиха седмица. Надявам се до края на лятото да се запази тази тенденция, но случаите вече започнаха да се увеличават“, каза проф. Тодор Кантарджиев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. Той допълни, че наблюденията на Националния център по заразни и паразитни болести наблюдава и увеличение на броя..

публикувано на 26.07.21 в 11:40
Николай Бухалов - 1992г.

Олимпиадата е уникално събитие в света на спорта

“С началото на всяка Олимпиада няма как човек да не се върне назад във времето. Това е нещо уникално в света на спорта. Всички знаем, че са прекъсвани войни, за да бъдат провеждани тези мероприятия” каза развълнуван Николай Бухалов, трикратен олимпийски медалист по гребане, пред Радио Пловдив.  “Аз няма как да остана безразличен към..

публикувано на 23.07.21 в 10:55