Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ако здравият разум не надделее, ни чака спирала от избори

| обновено на 12.04.21 в 15:38


ГЕРБ е победител за пети пореден път на изборите, заяви в първия си коментар след вота кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той обясни, че системата Хеър - Ниймайер е причината партията в града да получи 3, а не 4 мандата.

Ако надделее здравият разум не би трябвало да има предсрочни избори, в противен случай влизаме в спирала от избори, смята Димитров. „Важното е държавата да е стабилна,  да няма сътресения и да се работи по европроектите“, коментира кметът. 

Той припомни 2014 година, когато в мандата на Пламен Орешарски всички фондове за държавата бяха спрени, а премиерът бе поканен единствено във Виетнам за откриване на ресторант. 

Зико обясни отсъствието си вчера по време на посещението на Бойко Борисов в Пловдив с факта, че не е бил в града.


Още от категорията

Музеите искат увеличаване на държавната субсидия

"Тази година празникът преминава под „Бъдещето на музеите – да се възстановят  и да се преоткрият“, заяви Борис Хаджийски – директор на Историческия музей в Пазарджик и председател на Сдружение български музеи по повод Международния ден на музеите 18 май. Той уточни, че  заради пандемията и  невъзможността да се приемат посетители както през..

публикувано на 18.05.21 в 16:47
Зам.-министър Иван Демерджиев при представянето на екипа на служебното министерство на правосъдието

До края на май ще има резултати от проверките в правосъдието

Служебният министър на  правосъдието проф. Янаки Стоилов представи пред журналисти екипа си и приоритетите в сектор правосъдие на служебния кабинет.  Заместник-министрите са двама -  Мария Павлова и Иван Демерджиев.  Мария Павлова е  следовател в НСС и предишен служебен правосъден министър. Иван Демерджиев е досегашен председател на..

публикувано на 18.05.21 в 16:27

Досега имаше политическо нежелание да се провери ББР

"За хората, които следят темата за Българската банка за развитие (ББР), не са новина разкритията, които направи служебният министър на икономиката. Все пак заслужава поздравления министър Кирил Петков, че обърна внимание на тези изключително важни данни и факти, които се намират лесно в журналистически разследвания".  Така разследващият журналист..

обновено на 18.05.21 в 13:59
Доц. д-р Любомир Киров

Скоро ще разберем дали новият ред за ваксиниране е по- добър

От днес със заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров приоритет за ваксиниране от понеделник до четвъртък вече ще имат хората над 60 години и хронично болните. Доц. д-р Любомир Киров, който ръководи Сдружението на общопрактикуващите лекари у нас, коментира новата ситуация в предаването "Точно днес" така:​ "Мисля, че това  е опит..

обновено на 18.05.21 в 13:58

Силното напрежение пред избори заглушава смисления дебат

Демокрацията и изборите с скъпо нещо, но нямаме друг избор, освен избори, които да доведат да стабино управление, каза в прадаването "Точно днес" политологът Даниел Стефанов. Експертът по изборини системи коментира план-  сметката, която служебнто провителство представи. Вотът на 11 юли ще струва поне 57 милиона лева. Сумата ще се увеличи с парите,..

публикувано на 18.05.21 в 11:13