Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдив ще има три нови детски градини до края на годината

Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектира строително-ремонтните дейности на ДГ „Перуника“ в район „Централен“. Проектът се реализира по ОП „Региони в растеж“ и се съфинансира от общинския бюджет. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.

В детското заведение ще има 6 групи, всяка за по 25 деца, или общо 150 малчугани. Всяка стая е боядисана в различен цвят, а в детската градина има и вътрешен басейн. Почти готов е и дворът с катерушки, градинки и зелени площи. Детското заведение ще отвори врати през септември, за да приеме първите деца.

„Много съм доволен от това, което виждам“, заяви кметът, като допълни, че трябва да се направи нова обществена поръчка за обзавеждането на кухнята. „Тя е на стойност 250 000 лв., като поръчката вече е в ход“, поясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Той допълни, че до 2 месеца се очаква да отвори врати и ДГ на ул. „Богомил“, а до края на годината да бъде готова и ДГ на бул. „Александър Стамболийски“. Стартира работа и по още 2 детски градини – „Каменица“ в район „Централен“ и „Зорница“ в район „Южен“, като в момента текат процедурите за избор на изпълнител на двата обекта. Текат процедурите към МОН и за изпълнители на 5 нови детски градини и 2 училища, допълни зам.-кметът Пламен Райчев. 


Галерия

Още от категорията

Пловдивчанин твърди, че сам опожарил дома си

Пето РУ Пловдив образува досъдебно производство за пожар, при който 68 годишен пловдивчанин е откаран в Районния център за психично здраве след медицинска помощ на място.  Пред огнеборците, пристигнали на място в блок 73 на ЖР "Тракия" веднага след сигнала около 13,30 часа в неделя, той казал, че сам е предизвикал огъня в апартамента си, уточниха..

публикувано на 14.06.21 в 10:19

Работна среща обсъжда мерки срещу бракониерството в Смолян

Директори на институциите в Смолян, имащи отношение към опазване живота и здравето на животните, се събират на работна среща, за да обсъдят засилване на контрола върху бракониерството и да набележат мерки за опазване на защитения вид мечки в района. Повод за срещата е спасяването на три мечета в рамките на броени дни в областта. Още след първия случай..

публикувано на 14.06.21 в 09:37
д-р Соня Джевизова

Без недостиг на кръвна плазма за лечение на COVID-19 в Пловдив

"Нито един гражданин, който се е лекувал срещу ковид, не е останал без кръвна плазма от ноември насам". Това съобщи в ефира на предаването "Точно днес" на Радио Пловдив д-р Соня Джевизова, директор на Центъра за трансфузионна хематология в Пловдив. Тя припомни, че след набавената апаратура с помощта на дарители, на 18 ноември 2020 година е..

публикувано на 14.06.21 в 08:35
Проект на площада след реконструкцията

Кметът на Карлово се среща с протестиращи срещу ремонта на площада

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще се срещне днес по обяд с протестиращите против започналата реконструкция на централния площад „20 юли“. „Целта на срещата е да се запознаят с подробностите на проекта за ремонта на площада“, каза пред Радио Пловдив градоначалникът. От четвъртък малобройна група хора недоволстват от предвиденото..

публикувано на 14.06.21 в 08:27

От днес 8 влака с променено разписание

От днес се въвеждат промени в организацията на движение на осем крайградски пътнически влака, които пътуват от Пловдив до Асеновград, както и от Пловдив до Димитровград и Свиленград. Причината са ремонтите от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ на железопътен възел Пловдив, свързани с проекта за модернизация на жп линията..

обновено на 14.06.21 в 07:10