Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обсъждат последните детайли по откриването на Голямата базилика

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще се срещне днес с представители на фондация „Америка за България“ и отговарящите за Епископската базилика, за да обсъдят последните детайли по откриването на архитектурния обект в неделя, 18 април. 

То ще стане на открито, в тесен кръг хора, за да се спазят противоепидемичните мерки.

За церемонията е поканен премиерът Бойко Борисов, но засега не е ясно дали ще дойде, каза кметът. 

„Време е да я открием, за да може пловдивчани и гостите на града да посещават тази нова архитектурна забележителност“, добави Димитров.

За гражданите Община Пловдив организира във Фейсбук игра за ексклузивно посещение в Епископската базилика, като първите 10 посетители, които безплатно ще разгледат обекта, ще бъдат изтеглени чрез томбола. 


Галерия

Още от категорията

Градски автобус се заби в градинка в "Тракия"

Автобус  по линия 29 на градския транспорт  нахлу  в градска градина и  помете пейка  до паметник  на ул. "Съединение" в  ЖР "Тракия".  Инцидентът станал към 19 часа  на оживено място до тревната площ,  пълна с играещи деца.  Причина за това е  внезапно прилошаване на шофьора, който по първоначална информация е получил  внезапен инсулт зад волана.  Той..

публикувано на 07.05.21 в 22:38

Цяла нощ издирват изгубени в Родопите трима пловдивчани

Граничните власти са открили тримата загубили се пловдивчани в планината в района на Рудозем, близо до браздата ни с Гърция. Туристите са в добро здравословно състояние – съобщават от Областната директиция на полицията в Смолян. На 6 май трима 24-годишни пловдивчани уведомили гранични полицаи при пункта в Рудозем, че ще се разходят в..

обновено на 07.05.21 в 14:58

COVID-19 отне живота на 37-годишен мъж без заболявания

236 са новозаразените с Ковид-19 от 5 до 7 май в Пловдивска област, като за днес те са 47. За трите дни битката с Ковид са загубили 35 души, като само на 5-ти май починалите са 32-ма.  Сред жертвите е и 37- годишен мъж без придружаващи заболявания. Оздравелите за същия период са 68. В болница в момента са 576 пациенти, като новоприетите са 10 души...

публикувано на 07.05.21 в 14:26

Рекорден брой посетители в Епископската базилика на 6-ти май

900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол в празничиня 6-ти май, съобщиха от администрацията на "Старинен Пловдив".  От рекордния брой посетители 500 души са били учащи и пенсионери, които имат право на безплатен достъп всеки първи четвъртък на месеца.  Най- новият музей на Пловдив продължава да работи без почивен ден от 9 до 18 часа.

публикувано на 07.05.21 в 13:53
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

50 хиляди пловдивчани подадоха данъчни декларации

Близо 50 000 са подадените от пловдивчани данъчни декларации за доходи, получини през 2020 г., отчитат от Териториалната дирекция на НАП. Близо 85 % са подадени по интернет. Припомням, че крайният срок за деклариране и плащане на задълженията бе 5 май.  От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален..

публикувано на 07.05.21 в 11:13