Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ИТН е поредното политическо чудо, оставка на Нинова е ненужна


Изборите бяха  тежка загуба за БСП и неприятна изненада за партията. Хората наказаха и БСП, заедно с ГЕРБ. Сега трябва да анализираме наказанието и да отговорим защо след като БСП беше единствената опозиция и алтернатива на ГЕРБ хората не ни подкрепиха. Коментарът е на Александър Симов, водач на листата на партията в Смолян и депутат в новия парламент. 

Според него вътрешнопартийни борби в БСП винаги е имало. "Смятам, че те са причина една част от периферията да не ни повярва", подчерта той и добави, че партията е била поставена на колене от медиен наратив и атака, което е отблъснало част от избирателите. 

Избраният за депутат смята, че част от разприте в организацията са били пресилени и преодолими, но някои от тях и неизбежни, като тази с Георги Гергов. 

"В БСП най- малкото, което е  необходимо е оставката на Корнелия Нинова. Исканията за това целят не само оставката на председателя, но и свикването на конгрес и отмяна на прекия избор на лидера. Достатъчно се занимавахме със себе три години, после се чудим защо резултатите ни са такива", коментира той.

Подкрепата за Има такъв народ Симов определи като поредната поява на политическото чудо и на новия месия, за когото отчаяните хора са гласували. 

"Към момента е мистерия как хората избраха ИТН и дали ще има правителство. Тишина по време на предизборната кампания е обяснима, но за първи път след изборите тишината продължава. Не смятам, че БСП трябва да участва в кабинет, но бихме подкрепили анти-ГЕРБ правителство за разрязване на тумора ГЕРБ", категоричен е депутатът. 

Според него бързите избори не могат да донесат разгрома на Борисов, защото ГЕРБ е партия на властта, на ресурсите и всеки който си мисли, че ГЕРБ ще бъдат победени лъже. В същото време Симов очаква на нови избори БСП да има по- висок резултат. Тезата му е, че чудотворците идват и си отиват, а БСП остава. 


Още от категорията

Нямам негативни очаквания от служебното правителство

"Виждам няколко души, които носят червени фланелки и не виждам никого от синия отбор, така че за балансиран политически служебен кабинет е трудно да се говори. В крайна сметка знаем, че г-н Радев беше подкрепен от определени политически сили и затова не се е случило нищо неочаквано", заяви политологът Георги Харизанов от Институт за дясна политика...

публикувано на 11.05.21 в 17:02

Премиерът е на заден план в този служебен кабинет

„ В този кабинет показателното е търсенето на минимален риск. Първо имаме много министри, които бяха членове и на предишния служебен кабинет, което означава, че стилът и работата им ще се повторят. Повечето от министрите са познати като експерти и имаме само две много ярки политически фигури – едната е на министъра на правосъдието Янаки..

публикувано на 11.05.21 в 16:01
Черквата

Преди празника си храмът "Св. Св. Кирил и Методий" просълзи

Пловдив отбеляза 170 години от първото честване на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Възпитаници от едноименното Средно училище, което носи техните имена, преминаха с шествие през Главната улица до Барелефа им в подножието на Стария Пловдив. Там за първи път у нас се е чествала паметта на създателите на българската азбука.  В същия час,..

публикувано на 11.05.21 в 13:30
Аркади Шарков

С унифицирането на зеления сертификат ще пътуваме свободно

Наш събеседник в програма "Точно днес" е здравният експерт  Аркади Шарков . С него говорим за цифровото зелено удостоверение, което ще въвежда Европейската комисия, или за т.нар. имунизационен паспорт, с който ще се пътува по света, както и за темпа на ваксинациите в България. Аркади Шарков каза, че според него у нас ваксинацията не е на високо..

обновено на 11.05.21 в 11:11

STEM средата надгражда образованието у нас

Когато стане дума за основно и средно образование у нас, напоследък е модерно да се говори за новата STEM среда . Абревиатурата идва от наука, технологии, инженерство и математика – към тези 4 профила е насочено този тип обучение, което е универсално за дисциплините и приложимо технологично във всяко едно училище. Основно училище „Райна..

публикувано на 11.05.21 в 10:45