Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шефът на "Трафик - секюрити" задържан за наркотици, той отрича

Бизнесменът твърди, че е жертва на полицейски натиск, заради разследвания на притежавания от него сайт

| обновено на 13.04.21 в 15:52

Районна прокуратура - Пловдив е  образувала бързо производство срещу собственика на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов,  за употреба и притежание на наркотични вещества. 
 

Известният бизнесмен е бил задържан вчера (12.04.2021-понеделник)  при полицейска проверка в рамките на акцията за контрол на правилата за движение.  

По неофициална информация, това е станало в района на бул. „Шести септември“, където той е спрян с колата си „Мерцедес“ и подложен на тест за наркотици, който се е оказал положителен.  След това  Александър Апостолов е дал и кръвна проба. 

При последвалото претърсване в жилището му, укрити в гардероб са намерени количества бяло прахообразно вещество  и 10 таблетки „Ксанакс“.  

В резултат на това бизнесменът е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. По делото са разпитани свидетели и са назначени химически експертизи. Разследването по случая продължава.   

Междувременно на пресконференция собственикът на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов заяви, че е жертва на полицейски натиск заради разследвания на притежавания от него информационен сайт - “Трафик нюз“.

В своята версия Апостолов твърди, че вчера е извършил нарушение на правилата за движение и е бил спрян от полицейски патрул. Тестът му за алкохол бил отрицателен, а този за наркотици сочел наличие на опиати. При обиск в дома му са намерени таблетки „Ксанакс“, както и бяло прахообразно вещество. 

Пред журналисти Апостолов отрече да е употребявял каквито и да е наркотици, както и намерените в дома му вещества да са негови. Обяснението му е, че за момент обискиращите са били извън  погледа му и вероятно са били подхвърлени. 

Апостолов е дал кръвна проба, резултатите от която се очакват след около месец. Той ще сезира звено „Вътрешна сигурност“ на МВР, както и Главна прокуратура. 

Според него това е атака заради разследвания на сайта за полицейска закрила срещу организатори на проституция, както и за злоупотреба със служебно положение при разследвания за наркотици.Галерия

Още от категорията

ЦИК решава кой ще оглави РИК в Пловдивска област и в Пазарджик

Районната избирателна комисия за Пловдив-град ще бъде председателствана от Спас Шуманов от ГЕРБ/СДС, стана ясно след консултациите между парламентарно представените политически сили и временно изпълняващия длъжността областен управител Петър Петров.  Спас Шуманов е бивш изпълнителен директор на Летище Пловдив и понастоящем е член на Борда на..

обновено на 15.05.21 в 14:50

Над 100 доброволци чистиха Сахат тепе, изнесоха тонове отпадъци

Над 100 доброволци и повече от 50 души административен персонал и работници от "Градини и паркове" се включиха в днешното почистване на Дановия хълм. Акцията е съвместна между Община Пловдив, район "Централен", "БГ Бъди активен", други сдружения и фирми.  "Благодарни сме на всички хора, които активно помагат за опазването и развитието на..

обновено на 15.05.21 в 14:22
Фратьо Куртев

Спешен ремонт спасява сопотската болница

От спешен оздравителен ремонт се нуждае сопотската болница за долекуване “Иван Раев“, установи Временната комисия към Общинския съвет, създадена да проучи и анализира състоянието на местната болница. Петчленната комисия излезе с подробен доклад относно финансите, управлението и състоянието на материално-техническата база. Препоръчва се..

публикувано на 15.05.21 в 11:05

Започват консултации за съставите на РИК в Пловдив и Пазарджик

В Областните администрации в Пловдив и Пазарджик ще се проведат консултациите за състав на Районните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.  За РИК – 16 в Пловдив - град и за РИК – 17 в Пловдивска област консултациите са съответно в 10 и 11 часа.  От 11.30 ч. е заседанието за състава на РИК – Пазарджик. Поканени за..

обновено на 15.05.21 в 09:45

Затварят улици край стадион "Локомотив" заради мача с ЦСКА

Изцяло или поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства, включително и на автобусите от масовия градски транспорт, по улици около стадион „Локомотив“ за  времето  от 18:00  до 23:00 часа.  Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболната среща между отборите на „Локомотив“ (Пловдив)  и  ЦСКА..

публикувано на 15.05.21 в 08:57