Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват масово агнешкото месо в Пазарджик

Снимка: архив БГНЕС

Областната агенция по безопасност на храните в Пазарджик започна засилени проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага в търговската мрежа.

Засилени проверки преди Великден ще се извършват и в цеховете за производство на козунаци и пакетиране на яйца.

Според проверяващите е важен и контролът на клиентите.

Агнешкото месо може да се предлага като цял труп, на половинки, на четвъртинки. Важното е на всичките парчета на месото да има печат. Печатът може да се предлага в два цвята, в син цвят е месото, което е произведено в България, отгледано в България и заклано в България, а месото с червен цвят е отгледано в страни извън България, заклано в българска кланица, буквата  БГ и номера на кланицата, в която е заклано, каза д-р Надка Станчева от Агенцията по безопасност на храните.

В дните до Великден ще се следи и начинът, по който се съхраняват яйцата, като ще се вземат и проби за лабораторни изследвания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гори предприятие за преработка за отпадъци до Царацово

Предприятие за отпадъци гори край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма пострадали хора, няма и опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07