Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Страх" на Ивайло Христов открива Киномания в Пловдив

Част от постера на "Страх"

Филмът на Ивайло Христов “Страх” - носител на 4 награди “Златна роза”- открива Киномания тази вечер в Пловдив. Това е история за толерантност и човечност, за отчуждение, но и за нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното. История, която едновременно натъжава и разсмива. 

15-тото издание на Киномания продължава и утре с още две заглавия от програмата - филма на Валери Льомерсие “Селин Дион: Силата на любовта” и с италианската лента “Най-хубавите години”.

Филмът на Льомерсие  ни пренася в Квебек в края на 60-тте години и разказва за златния глас на Алин, който превръща 14-тото дете в семейството на Силвет и Англомар в световноизвестна певица. 

В центъра на сюжета на италианския филм пък е приятелството между 4-ма мъже, проследено от тийнейджърските им години до зрелостта. Във фокуса на киноразказа са техните надежди, разочарования, успехи и провали. 

Киномания продължава до 25 април в Лъки Дом на киното с общо 14 любопитни заглавия.

Още от категорията

Млад фотограф показва "Аз съм Българка!" в Балабановата къща

Изложбата "Аз съм Българка!", която ще бъде открита, в Балабановата къща, е третата  част от едноименния проект на младия фотограф Радослав Първанов,който от 15 години се специализира в сферата на изкуството. Родом е от град Габрово. Отдаден на каузи, които популяризират България и българското. Фотографиите му, част от проекта, разкриват уникалната..

обновено на 11.05.21 в 10:21

Пак отлагат Hills of Rock, този път за следващото лято

Организаторите на рок фестивала Hills of Rock за втора година отлагат международния фестивал в Пловдив.  Причината е, че заради продължаващата пандемична обстановка много рок групи отлагат турнетата си.  Новите дати са 21 – 23 юли 2022 г.  „Искрено вярваме, че Hills of Rock ще се завърне на Гребния канал в Пловдив през юли 2022 с пълна сила и..

публикувано на 11.05.21 в 09:49

НБ "И. Вазов" показва оригинал на "Стематография"

В празничните дни между 11 и 24 май, в рамките на Националната библиотечна седмица (17-23 май), НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще покаже на пристрастените към книжовността и знанието оригинален екземпляр на „Стематография“ на Христофор Жефарович /1690-1753/, печатан във Виена през 1741 г.  Той е ценна част от специалните колекции на библиотеката...

публикувано на 11.05.21 в 08:57

Стефан Балтов открива 4-тата си изложба във "Възраждане"

Тази вечер в галерия " Възраждане " - Пловдив ще бъде открита изложбата от живопис на  Стефан Балтов, наречена „Нео - романтизъм. Пейзажи от Аркадия“. Заради пандемичните мерки събитието ще бъде в двора на галерията. Картините ще може да се разгледат, на живо, в салона на галерията при спазване на всички противоепидемични мерки, също така на..

обновено на 11.05.21 в 06:41

Карловското читалище става на 160 години

НЧ "Васил Левски -1861" Карлово чества 160 години с голям концерт спектакъл. Началото на тържественото честване е на 11-ти май от 17.00 часа със засаждане на дръвчета пред читалището и представяне на юбилеен вестник. Във въздуха ще полетят 160 балона.  Празничният концерт спектакъл е с начало 18.00 часа. В него ще участват всички самодейци на..

публикувано на 11.05.21 в 06:36