Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Близо 133 милиона ще дължи Пловдив в края на 2024-та година

| обновено на 16.04.21 в 13:54

Това е записано в приетата дългосрочна бюджетна прогноза на общината, която бе приета на редовната сесия на местния парламент. 

За параметрите заложени до 2024-та година без дебати гласуваха 27 съветници, 12 се обявиха против, а четирима се въздържаха от крайно положително или отрицателно становище. 

В началото на тази година дългът на Пловдив възлиза на 29,5 млн лв., а в края на 2021-ва – 46 милиона лева. С предвидените кредити се очаква задълженията на общината да достигнат 86 милиона лева в края на идната година. В края на четиригодишния период, през 2024, се очакват задължения от 132 милиона 702 хиляди лева. 

Кметът Здравко Димитров каза, че тегленето на кредит ще бъде за предимно за инфраструктурни обекти, но не изключи възможността за работа и по други проекти, като отбеляза, че съветниците и обществото трябва преценят от какво има нужда Пловдив. 

По думите му движението в града става все по-трудно.  Той уточни, че започва ремонт на булевард "Христо Ботев" и ВиК мрежата, и нов лъч на Водния проект в район „Северен“.  

Преди обедната почивка Пловдивският общински съвет прие и актуализираното разпределение на бюджета за последните три месеца на миналата година. 

След това бе гласувана и промяна в промяна в приетата наскоро годишната за управление и разпореждане с общински имоти месец, според която ул "Младежка" отпада от списъка с обекти  за предоставяне на концесия. Там, на площ от 1 декар до железопътните линии, ще има фермерски базар.

Още от категорията

Протест пред протестантски храм в Коматево

Хора от пловдивския квартал Коматево се събраха на спонтанен протест пред протестантската църква „Жътвари“. Те твърдят, че от църквата примамват с лакомства деца от квартала, както и че доскоро върху сградата на улица „Захаридово“ е имало табела „Църква за деца“.  Веселин Великов от ръководството на църквата обясни, че това е религиозен храм и в..

публикувано на 16.05.21 в 15:07

Рибари искат оповестителна система по Въча

Близо 50 души се събраха на протест край ВЕЦ-Кричим на пътя Кричим Девин. Недоволството им е заради инцидента на 1 май, при който 60-годишен рибар от Пазарджик загина заради висока водна вълна на реката. Според протестиращите трагичният инцидент е станал заради внезапното изпускане на водата от централите на НЕК, което е предизвикало приливна вълна...

публикувано на 16.05.21 в 14:53

203 нови случаи на коронавирус

Новите случаи на заразени с коронавирус са 203 при направени 7281 теста. Това прави 2, 78% положителни проби. В Пловдив новите случаи са 21, в Пазарджик-6, в Смолян-4. 4839 са пациентите, които се лекуват в болница, като 503 от тях са в интензивни отделения.   За изминалото денонощие са починали 7 души, излекувани са 334. Поставените ваксини са..

обновено на 16.05.21 в 08:08

В Батак почитат героите от Априлското въстание

В Батак продължават проявите, посветени на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.  Тази вечер от 18 ч. ще се отслужи  празнична вечерня в храма „Св. Неделя“. Ще бъдат поднесени венци и цветя в църквата. От 21 ч. започва тържествената заря-проверка и празничен концерт. Утре, 17 май, ще бъде отслужена света литургия в историческата..

обновено на 16.05.21 в 08:07

Хора с рядко заболяване търсят подкрепа

Под надслов „Моята длан е за теб” се отбелязва международния ден на рядкото заболяване придобит и наследствен ангиоедем. „Асоциация НАЕ” за поредна година  дава гласност  на каузата си, за да бъде забелязана от обществото. Наследствения ангиоедем е рядка диагноза, която влошава сериозно качеството на живот на болните и техните семейства,..

публикувано на 16.05.21 в 08:07