Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БЧК – Пловдив стартира кампанията „Да споделим Великден!“

Призивът на червенокръстците е към всеки, който може и иска да дари  дълготрайни пакетирани хранителни продукти като брашно, макаронени изделия, консерви, леща, олио, захар, сол, ориз, захарни изделия. 

Те ще се набират в сградата на БЧК ул. „Стойчо Мушанов“ 48 всеки работен ден  от 10 до 16 часа. Пунктове ще се организират и щафетно пред някои от големите магазини от днес до 27 април. 

С част от продуктите БЧК-Пловдив ще подготви хранителни пакети. На тези, които не могат да си сготвят сами, ще сготвят доброволците на организацията и новите, които БЧК търси специално за кампанията. 

Хранителен пакет или топла храна – всичко ще бъде доставено до домовете на хората в нужда безвъзмездно и с пожелание за щастливо Възкресение. 

Областният съвет на БЧК Пловдив и Мобилните социални екипи осъществяват дейността си при спазване на всички предпазни мерки за защита здравето на хората. 


Още от категорията

Пловдивските депутати Иван Тотев и Вежди Рашидов влязоха в новата ИК на ГЕРБ

Националното събрание на ГЕРБ, което се провежда изцяло дистанционно и без присъствието на медии, избра нови членове на Изъпнителната комисия. Сред тях са пловдивският депутат и бивш кмет Иван Тотев, както и депутатът, избран от Пловдив - град Вежди Рашидов. Какво вече стана ясно, с друго гласуване от Изпълнителната комисия на ГЕРБ бяха..

публикувано на 11.05.21 в 12:56

Регионален офис на „Европа директно“ беше открит в Пловдив

В Пловдив бе открит регионален офис на „Европа директно“- част от мрежа от центрове в общо 12 области в страната.  Основната задача на тези центрове е да правят връзката между регионите и европейските институции  като приоритет е да представят мнения и предложения на гражданите към централите в Брюксел и Страсбург, отбеляза Цветан Кюланов, който е..

публикувано на 11.05.21 в 12:49

Ученици от Пазарджик дариха над 1400 лв. на УМБАЛ "Св. Георги"

Само за ден ученици от Първо ОУ „Свети Климент Охридски“ в Пазарджик успяха да съберат 1411,77 лева и ги дариха на Клиниката по педиатрия и звеното по Детска онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив. Парите са събрани на организирания б лаготворителен великденски базар, състоял се на 29 април. Всички ръчно изработени продукти -..

публикувано на 11.05.21 в 11:26

Инспектират пътя, където стана катастрофата на Великден

Шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев и  експерти от организацията ще извършат оглед на реконструирания участък от Околовръстното шосе на Пловдив.   Повод за инициативата е тежката катастрофа на Великден, при която загинаха трима души.  Трагичният инцидент стана около 23:00 ч. на новоремонтирано трасе от пътя близо до отбивката за..

обновено на 11.05.21 в 10:40

Болничен служител е сред новозаразените с КОВИД-19 в Смолян

13 са новите случаи на КОВИД-19 в Смолянска област. Те са на хора на възраст от 40 до 80 г.  Положителен е служител от МБАЛ-Смолян. Излекувани са 28 души. Хоспитализирани са седем – петима в МБАЛ-Смолян, по един в болниците в Мадан и Девин.  Двама мъже на 67 и 70 години, с придружаващи хронично неврологично и сърдечно заболявания, са починали...

публикувано на 11.05.21 в 10:14