Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 5700 души в Смолянско ще получат помощи в размер на 120 лв.

| обновено на 17.04.21 в 10:35

5 716 души в Смолянска област ще бъдат подпомогнати с еднократна годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. 

Общата сума за областта е 685 920 лв., каза директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Петя Пампорова:

"На пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсии заедно с добавките и компенсациите е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, се отпускат еднократно 120 лв. за хранителни продукти. Всички поделения на Агенцията за социално подпомагане на територията на областта вече обработиха тези суми. Насочили сме ги към банка и в понеделник правоимащите лица ще могат да си изтеглят парите. Тези, които ги получават по пощата, ще ги получат от пощенския клон, в който си получават пенсиите". 


Още от категорията

Голям пожар в Шекер махала в Пловдив, няма пострадали

Седем екипа огнеборци потушиха този следобед голям пожар в квартал "Шекер махала" в Пловдив. Пострадали няма, унищожени са покривите на няколко сгради.  Сигналът е подаден малко след 13 часа. Огънят тръгнал от една от къщите, но бързо се разраснал към долепените една до друга постройки. По първоначална информация, най-вероятно пожарът е причинен от..

обновено на 26.07.21 в 01:34

БСП даде мандат за преговори с ИТН, но иска подкрепа за политики

Националният съвет на БСП даде мандат за продължаване на преговорите с "Има такъв народ" и другите парламентарно представени партии за създаване на правителство. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Пленума на партията.  Решението е взето със 120 гласа „за”, 1 „против” и без "въздържали се".  Експертна група от БСП ще..

публикувано на 25.07.21 в 15:46

Лятно училище за фокуси привлича деца в село Соколовци

В смолянското село Соколовци вече има лятно училище за фокуси. Негов организатор е  любимецът на малки и големи актьорът Ненчо Илчев.  Сред тишината на планината на база за спортен риболов деца от цялата страна усвоиха тънкости на фокуси с карти и въженца. Групите в работилницата са от 10 деца, за да може илюзионистът да обърне индивидуално..

обновено на 25.07.21 в 15:03

ДПС не предлага министри, от ИТН не искат подкрепата им

Персоните в един евентуален кабинет са отговорност на „Има такъв народ“ и от партията няма да приемат съвети от никого, нито ще позволят да им се казва кои да са хората.  Това заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти след края на консултациите с ДПС.  Той изрично подчерта – цитирам: „ Подкрепа от ДПС не..

обновено на 25.07.21 в 15:00

Близо 60% обществена подкрепа за служебното правителство отчете "Галъп"

Общественото мнение по отношение на служебния кабинет към този момент е положително. Това сочи изследване на социологическа агенция "Галъп" . Това е свързано и с традиционния авторитет на президента, който сега дори укрепва. Има известно обществено успокояване. На прага на очакваните ръстове на ковид у нас, двама от всеки петима твърдят, че не са..

публикувано на 25.07.21 в 15:00