Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ще има ново правителство, вероятно с мандат на ИТН

Снимка: личен архив

„Смятам, че ще има ново правителство. С какъв формат и с какъв срок на годност и устойчивост, е въпрос на парламентарния стабилитет. Тоест – на възможността на парламентарно представените сили да конструират такава коалиция, която да се окаже устойчива“, това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Любомир Стефанов, политолог и преподавател в НБУ.

Той смята, че нов кабинет може да се излъчи с мандат на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

„Широка подкрепа има в парламента и това се видя при гласуването на кандидата за председател на НС на „Има такъв народ“. Госпожа Митева беше избрана със 163 гласа „за“. Дали обаче тези числа ще се възпроизвеждат устойчиво при всички следващи ключови гласувания, а безспорно гласуването на нов кабинет е такова, наистина предстои да видим“, каза още Любомир Стефанов.

Политологът допълни още, че вероятно правителството ще изкара една година.

Цялото интервю с Любомир Стефанов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Равносметката на двама депутати от Пловдив за 45-то НС

 Две от новите лица  -  Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България коментират за Радио Пловдив свършеното в Народното събрание през изминалия месец. Като неуспешна определя работата на Народното събрание пловдивския депутат -  Иван Петков от ПГ на „БСП за България“ . Той коментира, че е очаквал това Народно..

публикувано на 07.05.21 в 15:50

Браншът предлага Георги Щерев за служебен министър на туризма

Между 70 и 80 % заетост на хотелите в СПА столицата на Балканите - Велинград, отчетоха за празниците около Великден и Гергьовден представителите на туристическия бранш. В много от хотелите получихме много по - голяма заетост, отколкото очаквахме , заяви пред  Радио Пловдив Златко Златанов ,  председател на сдружението на хотелиерите и..

публикувано на 07.05.21 в 15:01

При вот всичко е в ръцете на изборната администрация

"До голяма степен е възможно нашият Коституционен съд да се облегне на практиката на други подобни институции н държави-членки на ЕС/ преди всичко на германския Конституционен съд/, който през 2009 г. отмени машинното гласуване", Това коментира пред Радио Пловдив Борислав Цеков от Института за модерна политика за промяната в Изборния кодекс, която..

публикувано на 07.05.21 в 13:22

В Пловдив стартират тестовете за T-клетъчен имунитет за Ковид-19

В ДКЦ „Пълмед“ - Пловдив стартират от днес, 7 май тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет към SARS-CoV-2 чрез eнзимно-свързан имуносорбентен точков анализ (ELISpot).  Благодарение на високо технологичната апаратурата, инсталирана в лабораториите на медицинския център чрез ELISpot тест може да се провери дали организмът ни има..

обновено на 07.05.21 в 11:56
Акад. Богдан Петрунов

Няма как да постигнем колективен имунитет през тази година

Академик  Богдан Петрунов е наш събеседник, за новите щамове и ваксините, за трета доза от "Пфайзер" и "Модерна", или как ще продължава имунизацията до достигане на колективен имунитет в България.  Известният наш алеголог и имунолог подчерта, че е важно да засилим ваксинацията в максимална степен, в края на третата вълна от Ковид-19. "Тя показа..

обновено на 07.05.21 в 11:17