Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карантина в три детски градини и две училища в Пловдив

227 са новозаразените от Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. Оздравелите през последното денонощие са 223. 

Според РЗИ сред новозаразените има и две медицинска сестри, едната от които е в детска ясла. Карантина е наложена на контактните 31 деца, 6 души персонал и медицинска сестра. 

Заболели са също двама учители, двама помощник-възпитатели и дете от общо 3 детски градини. Под карантина са поставени 61 контактни деца и 8 души от персонала. Положителни за ковид са и двама ученици от 2 учебни заведения. Карантинирани са контактните 48 деца от съответните класове.

През изминалите 24 часа от Спешна помощ са отговорили на 201 повиквания, от тях 39 свързани с Ковид-19. В болница са приети 26 души т областта, а на домашно лечение са оставени 13.

Според Областната информационна система свободните легла са 455, от които 28 интензивни.

Починалите през денонощието са 12 души на възраст от 66 до 91 години. Досет от тях са били с придружаващи заболявания. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обжалват поръчката за улица "Славянска"

Комисията за защита на конкуренцията образува открито производство срещу община Пловдив. То е по жалба на "Аква конструкт груп" ЕООД.  Жалбата е по реда на Закона за обществените поръчки и е срещу процедурата на общината за избор на изпълнител за реконструкция на ул. "Славянска" в участъка от бул. "Източен" до ул. "Лев Толстой".  Припомням,..

публикувано на 09.09.24 в 12:06

Започва Седмицата на пожарната безопасност

С повече от 50 инициативи в Пловдив стартира Седмицата на пожарната безопасност. Началото е днес от 10 ч. на площада пред общината, където пловдивчани ще видят 3 специализирани машини – за пожарогасене, за спасителна дейност и автомеханична стълба.  В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при земетресения и наводнения. Ще има..

публикувано на 09.09.24 в 07:56

Изложба показва снимки на космически обекти

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открита изложба на първите изображения на космически обекти, заснети с новия 1,5-м телескоп в НАО Рожен. Сред впечатляващите кадри са снимки на планетата Юпитер и на звезди, мъглявини, галактики, звездни купове и образувания от междузвезден газ и прах като известните „Стълбове на..

публикувано на 09.09.24 в 07:53

Откриват обновения храм в село Крислово

В деня на Малка Богородица в пловдивското село Крислово, община Марица се открива обновеният храм „Рождество на Пресвета Богородица“. Храмът е основан преди близо 100 години и е обновен с помощта на дарители и със средства от общинския бюджет. „Успяхме да реновираме дома на вярата и да създадем с общи усилия пространство на хармонията,..

обновено на 08.09.24 в 16:20

Потушен е пожарът край Маноле, на място остава дежурен екип

Потушен е пожарът край пловдивското село Маноле. Само един екип на пожарната остава да дежури до края на деня и през нощта, за да наблюдава тлеещите и димящи огнища на места.   На практика гасенето е приключило, като димът значително е намалял – съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов. Въпрос на време е огнището..

публикувано на 08.09.24 в 16:20