Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на наградени ученици от НХГ "Ц. Лавренов" в "Arsenal of art"

Изложба на ученици от НХГ "Цанко Лавренов", които са носители на награди се открива в галерия "Arsenal of art" в Пловдив. Събитието се осъществява след покана от известния пловдивски художник Ангел Гешев, който е собственик на изложбеното пространство. Ще бъдат представени живописни, графични и скулптурни произведения на талантливи гимназисти, които в периода от началото на 2020 г. до април 2021 г. са удостоени с награди и специални отличия от престижни национални  и училищни конкурси

В експозицията участват наградените ученици от годишен конкурс на галерия "Ромфея", 2021 г. - Виктория Илиева, специалност "Рекламна графика" (12. клас); Мария Елена Ангелова и Надежда Петкова от специалност "Живопис" (12. клас); Димитър Бурназов, специалност "Графика" (11. клас) и Димитър Лазаров, специалност "Скулптура" (12. клас).

Свои творби ще покажат и носителите на награди от конкурс за рисунка "Арх. Георги Савов", 2021 г. - Илия Вачев (10. клас) и Теодора Илиева (9. клас) от специланост "Пространствен дизайн" и Даниел Кирков и Ния Бозова от специалност "Живопис" (11. клас).

Отличените гимназисти от национален конкурс "Плакат - Костадин Отонов", 2020 г. - Надежда Боянова (12. клас) и Нина Врачева (10. клас) също участват в изложбата, заедно с Елена Маринска и Мария Кълвачева от 12. клас, които имат награди в Национален младежки конкурс "Шофирай отговорно - дай път на живота", 2020 г. И четирите момичета са от специалност "Рекламна графика".

Изложбата е втора съвместна проява, организирана от НХГ "Цанко Лавренов" и Ангел Гешев. Първата инициатива беше изложба "Пейзаж" на творческо обединение "Collegium pro arte+" на преподавателите от гимназията, която бе през месец юни м. г. в галерия "Arsenal of art".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изложба за Любен Каравелов гостува в Карлово

Изложбата „Любен Каравелов 1834-1879 – Модерният политик“ на Дирекцията на музеите в гр. Копривщица гостува на Историческия музей в Карлово, в навечерието на 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Експозицията представя жизнения и революционния път на Любен Каравелов –личност, чийто житейски, творчески и идеен път трудно може да..

публикувано на 17.07.24 в 08:54

Пловдив заедно в Деня на ашурето

„ Ашурето ни обединява и ни кара да се чувстваме заедно “ – около това послание се обединиха присъстващите от различни общности и религии в Деня на ашурето пред Джумая джамия в Пловдив. Празникът се отбелязва за 9-а поредна година. На традицията присъстваха областният управител Христина Янчева, заместник-кметът Савина Петкова, турският консул..

публикувано на 16.07.24 в 13:43

Писателят Николай Пеев с приказки от бъдещето

В студиото на Радио Пловдив се срещнахме с младия писател фантаст Николай Пеев, за да поговорим за неговата нова книга "Пепеляшка: окабелена". Това е четвъртата книга на автора след  „Седем писатели в Космоса“ (номинация „Еврокон“ 2022), „Интервюто“ и „Денят на инвикта“ (номинация „Любима книга“ 2016). В „Пепеляшка: Окабелена“: Домашните роботи..

публикувано на 16.07.24 в 11:55

Преге - предаване за света на книгите, 13 - 19 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 13. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Арчибалд Кронин. Дамата с карамфилите. 224 стр., 4А, Плеяда, 2024. Жоел Дикер. Истината за случая „Хари Кеберт“ 550 стр., 5А, Колибри, 2024. Тия Уилямс. Седем дни през..

публикувано на 16.07.24 в 10:03

Големите рок гласове на България звучат на Античния театър

Античният театър в Пловдив събира довечера големите български рок гласове. Концертът под надслов "Вкусът на времето" е на група „Фондацията“ и е със специалното участие на Валди Тотев, Наско от Б.Т.Р. и Славин Славчев.  Симфоничният рок концерт е  с оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.  Програмата..

публикувано на 16.07.24 в 08:45