Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Намираме се в тежък корпоративен сблъсък

Политиците очакват да чуят какво ще им суфлират зад кулисите

Приоритет в новото Народно събрание получиха промените в изборните правила. Това говори, че партиите се готвят за избори, а не да управляват“ – заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Антоний Гълъбов.

Или да бъде създаден кабинет на малцинството с подкрепа за определена програма, или да се върви към бързи предсрочни избори. Зад тези два центъра стоят корпоративни интереси. Ние се намираме в състояние на тежък корпоративен сблъсък. Политическите формации и политическите декларации в това отношение са само отзвук от този тежък корпоративен сблъсък. И точно на това се дължи тази неопределеност, това загадъчно мълчание, този отказ да се отговаря на журналисти, този отказ да се представи концепция. Просто защото тези актьори очакват да чуят какво ще им суфлират зад кулисите“ – счита Гълъбов.

Големият въпрос е да се разпознае реалният дневен ред на България, който е много различен от онова, което виждаме в момента“ – коментира политологът. Според него първата точка е как ще се процедира по време на санитарната криза, като следват мерките за бизнеса, социалните мерки, тежката геополитическа ситуация, свръхмилитаризацията на Черно море.


Още от категорията

Политиката няма място в търговските взаимоотношения

В това е убеден бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който в програма "Ден след ден" коментира скандала със  земеделските бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов и изнесената информация пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов.  Според него това, което се вижда и казва, едва ли е цялата истина, но е..

публикувано на 14.05.21 в 17:17

Смяната на модела минава през смяната на хора

“Проблемът е, че ситуацията с лошото състояние на полицията и високото ниво на престъпност прогресира и в други сфери на държавното управление по време на управлението на Борисов” това заяви в интервю за Радио Пловдив Методи Андреев, бивш депутат от 38-мо и 43-то НС. Според бившия депутат от парламентарните групи на ГЕРБ и СДС “ Целта е да се..

публикувано на 14.05.21 в 17:09

Трябва да свикваме, че ГЕРБ са просто една от многото партии

Трябва вече да свикваме, че ГЕРБ са просто една партия, а и на тях ще им e доста болезнено да свикнат с това, предавайки на живо брифинги, след като вече не са на власт.  Това  заяви  в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив  политическият анализатор и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев, коментирайки първите рокади в..

публикувано на 14.05.21 в 15:18

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища .  Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за..

публикувано на 14.05.21 в 12:28

"Рестартирай Европа": Дронове помагат на хората в пандемия

СOVID-19 успя да приземи, макар и временно, авиацията, но не и дроновете. Те могат да се използват за локализирането на повреди по електрическата мрежа, за следене на трафика, в земеделието, за правене на снимки от въздуха, за куриерски услуги, а не на последно място – за военни цели. В новата си програма Хоризонт Европа, Европейският съюз..

публикувано на 14.05.21 в 11:34