Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат движението по ремонтирания участък на АМ "Тракия" до Чирпан

| обновено на 23.04.21 в 11:17

Днес около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания  участък от автомагистрала „Тракия“при Чирпан от общо 16,5 км., които започнаха да се обновяват през февруари. 

В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за АМ „Марица" и пътен възел „Чирпан".

Трасето е с възстановена цялост, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, мантинели, маркировка и знаци.  

От 23 април продължава ремонтът на следващите над 23 км от АМ „Тракия“ до пътен възел „Стара Загора“. Той ще продължи  до 30 юни. 

През това време ще бъдат затворени и двете платна и трафикът ще преминава по обходен маршрут. 

Пътуващите от София към Бургас ще се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Затвориха двете посоки на АМ "Тракия" заради запален турски ТИР

Движението и в двете посоки на АМ "Тракия" е спряно заради самозапалил се турски ТИР, превозващ захар към София.   Инцидентът е станал на 70 -ия километър на магистралата. Незабавно са изпратени пожарни от Пазарджик и от Септември, но гасенето е трудно заради високите температури и въпреки, че камионът е в аварийната лента, движението е спряно от..

публикувано на 29.03.24 в 16:57

Тръгва нова линия между Карлово и Калофер от 1 април

Нова автобусна линия по направление Карлово – Калофер – Карлово тръгва от 1 април, съобщи пред Радио Пловдив кметът на Ботевия град Драгомир Боев.  Тя ще вози пътници всеки работен ден от Карлово до Калофер в 11 часа, а връщането от Калофер до Карлово е от 12.10 часа. "Линията е много удобна, защото обичайно калоферци пътуват сутрин в 8.30 ч...

публикувано на 29.03.24 в 13:48

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа . Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските. Кукленско шосе пък се очаква да бъде завършено след 45 дни и да поеме трафика..

обновено на 29.03.24 в 13:44

Осигуриха 1,3 млн.лв. за емблематичните културни събития в Пловдив

През 2024 Фондация „Пловдив 2019“ ще инвестира 1 300 000 лв. в големите събития на града.  Управителният съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ е гласувал увеличение с 300 хиляди лева на бюджета на програма „Фестивали и големи събития“ в Пловдив, като по това перо за тази година се отделят общо 1 милион и 300 хиляди лева. За нея бяха получени..

обновено на 29.03.24 в 13:43

Земетресение стресна Девин и околността

Три земетръсни труса се усетиха тази сутрин в Девин. По думите на кмета първият трус е усетен към 8:30 часа, последвал и втори, като и двата са били доста силни. Малко преди 9:00 часа е имало и трети трус, но доста по-лек.  По данни на Националния Институт по геофизика, геодезия и география на БАН  трусът е регистриран в 08:38 ч. със сила 3,8 по..

обновено на 29.03.24 в 13:42