Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Зелени коридори" ваксинират по празниците в Пловдив и областта

РЗИ Пловдив обяви списък с кабинените, в които ще има „Зелени коридори“ за ваксиниране в празничните дни.  Графикът е от 30 април – Разпети петък до 9 май.

През целия период в Пловдив ваксини ще се поставят  в ДКЦ „Пълмед“, включително на връх Великден.

С постоянен зелен коридор са Медицински център "Медикус"  и болниците „Медикус алфа“ и "Каспела".

В областта  - на Разпети петък ще се поставят ваксини и в болниците в Асеновград и Първомай. Двете болници ще възставят коридорите на 5 май, когато в списъка влизат и кабитнети в Карлово и Стамболийски.

На 3 май ще работи и кабинен в МБАЛ“ Свети Пантелеймон“.След Гергьовден  -  на 7 май, ваксини ще се поставят и в ДКЦ „Свети Георги“.

"Зелени коридори" за първа ваксинация няма да има в РЗИ, тъй като там часовете са заети за реимунизаиите, обясни зам. - директорът на инспекцията д-р Аргир Аргиров. По думите му т графикът може да бъде променян в зависимост от възможностите на лечебните заведения.

Ваксинация ще се прави с наличните в Пловдив ваксини на „АстраЗенека“, „Модерна“ и „Пфайзер“. Нови количества от последните две ще бъдат получени в Пловдив и днес. Освен за „Зелените коридори“, те бъдат раздавани и на личните лекари.

Д- р Аргиров предупреди за повече отговорност на гражданите в предстоящите празници, защото пандемията не е отминала и доказателство за това са 100 пациенти с Ковид- 19 в интензивните отделения, като 60 от тях са на апарaтна вентилация.


Още от категорията

Новите анти ковид мерки са в услуга на банките

„Действително има преход към възстановяване на икономиката. Хората започнаха постепенно да се връщат към нормалния си начин на живот и ритъма на потребление от преди кризата. Ако направим сравнение с предкризисната 2019 г., все още сме далеч от тези предкризисни нива. В Германия тярхото индустриално производство е с около 8% под това от 2019, в..

публикувано на 24.06.21 в 12:23

Македонците съзнателно се изолират от България

  „От думите на Зоран Заев, че всички европейски държави били крайно недоволни и гневни, че  България не пуска Македония в ЕС, излиза, че ЕС ляга и става, закусва, обядва и вечеря първо с македонския проблем и с това, дали България ще пусне Македония в ЕС. Това не е вярно. Има някои страни, които имат някаква абсурдна мотивация да изразяват от..

публикувано на 24.06.21 в 11:00

Да съхраняваме тракийското наследство като цялост

"От доста време участвам в този най-висок  форум за траколожки изследвания, организиран от ТРАКАРТ и винаги в него се изнасят новости, което е най-прекрасното в организирането на подобен фестивал и в тях  проличават най-актуалните проблеми на тракологията".Това заяви доц. д-р Веселина Вачкова. По думите й, трябва да възприемаме науката..

публикувано на 24.06.21 в 10:16

350 електрически тротинетки тръгнаха в Пловдив

350 нови електрически тротинетки са вече на разположение на пловдивчани на различни локации-  част от които Централната зона, кварталите „Мараша“ „Кършияка“, зоната около ЖП гарата и всички университети. На страницата на Общината са  посочени позволените територии за паркиране и придвижване, както и правилата за ползване. Всички велоалеи в..

публикувано на 23.06.21 в 16:23
Столипиново живее на улицата

Столипиново с вяра в Бог и недоверие към ваксините

Хората в Столипиново са наплашени от ваксините срещу COVID-19, но една част, макар и по-малката, са склонни да се имунизират, ако бъдат убедени, че това е в полза на здравето им. Това показа анкета на Радио Пловдив на място след като служебното Министерство на здравеопазването лансира идеята си да разпространи чрез популярни сред ромите личности и..

обновено на 23.06.21 в 16:17