Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

До края на юли приключват ремонтите край Герджика, заяви кметът на Пловдив

Водният проект да не пречи на живеещите в Кършияка, обеща Здравко Димитров

| обновено на 26.04.21 в 16:33

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се извини на живеещите на улиците в район Северен,  на които се реализира Водния проект. Той и заместникът му Пламен Райчев днес разговаряха с жителите на квартала, след като в събота още един автомобил аварира на разкопаната улица "Луда Яна". 

Двамата обещаха нов график на изграждането на Водния проект и скъсяването му с един месец като днес  се очаква фирмата да предостави нов „линеен“ график за максимално ускорени крайни срокове. 

Предишно декларираните не са удовлетворителни, каза  Здравко Димитров. 

След срещата миналата седмица в Община Пловдив фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД е актуализирала графика на работа и по него вече се работи активно. 

Така вместо до края на септември, се очаква ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли.

 „Няма Воден проект без проблеми, но пък не върви и сами да си ги  създаваме“ – добави той. 

Най-големите неудобства са с водоподаването,  каза от своя страна  ресорният заместник-кмет Пламен Райчев.  По думите му, те възникват, макар и неумишлено, когато  в процеса на разкопаването машините компрометират действащ водопровод. Това поражда и най-голямо обществено недоволство, призна той.  

Пламен Райчев  припомни, че  фирмата изпълнител „Европейски пътища“  оптимизира финалния график, който от края на септември, както бе първоначално, се изтегля  до началото на август.  В края на юли са обещали да приключат всички мероприятия, обясни заместник-кметът Пламен Райчев.  Специално за отсечката „Марица“ – Север линейният график е до 30 май, изтъкна той.  

В момента по този участък се поставят водопровода и ВиК комуникациите и от моста на Герджика отсега нататък ще бъде възстановена настилката и рехабилитирани тротоарите. В квартал „Три“ нещата са по-напреднали, там почти напълно  са готови канализацията и водопроводите, остава само един чугунен водопровод по ул. „Петър Шилев“, добави Райчев. 

Като цяло, по разчет и уверение от строителната фирма, до август трябва да е завършен целият проект. Това практически означава един месец предсрочно, тъй като официалният  срок на договора е до септември, заяви заместник-кметът Пламен Райчев. 

Близо 9000 метра канализация и 4000 метра водопровод са сменени до момента по Водния проект в район „Северен“. В квартал „Захарна фабрика“ почти на 90% новата ВиК мрежа е завършена.

Галерия

Още от категорията

ОССЕ инспектира предизборната подготовка в Пловдив

В Областната администрация пристигна делегация от Мисията за наблюдение на изборите в  България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.  Сузане Нимайер и Родолф Оберл бяха приети от областния управител Ангел Стоев. След това главният секретар Георги Янев запозна наблюдателите с всички основни мероприятия, предприети от..

публикувано на 18.06.21 в 19:55

Бандитите, ограбили 30 000 лева от къща в Баня, остават в ареста

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми 54-годишен мъж и неговия 40-годишен помагат и подбудител, присвоили недвижими вещи и пари от дома на жител на град Баня.  Двамата задигнали сумата от 30 хил. лева, след разбиване на входната врата на жилището. След проведени издирвателни действия от страна на полицията крадците били задържани в..

публикувано на 18.06.21 в 16:05

Близо 11 000 ученици в Пловдив и областта се явиха на НВО по математика

5574 седмокласници решаваха задачите от Вариант 1 на националното външно оценяване по математика в Пловдивска област. 278 не са се явили на изпита, сред тях  - един карантиниран ученик. Изпитите в 7клас са важни за прием в гимназиите и те по-традиция събират най-голям интерес от родители и преподаватели. На изпита по математика..

обновено на 18.06.21 в 13:36

Д-р Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив

Доктор Георги Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив. Той бе избран на проведеното отчетно-изборно събрание на съсловната организация.  За Радио Пловдив д-р Цигаровски заяви, че с отговорност поема поста и благодари на своите колеги за оказаното доверие. Той припомни, че от 2001 година е част от пловдивската лекарска колегия,..

публикувано на 18.06.21 в 11:38

45 тона боклуци извозиха от незаконно сметище в "Южен"

45 тона боклуци са извозени от нерегламентирано сметище в район на ул. „Акад. Петър Динеков“ в район „Южен“.   То се е образувало около изоставен контейнер в търговска база „Лъч“. Три самосвала са направили общо 9 курса, зада избозят боклуците, в непосредствена блозост до които са  жилищните блокове на ул. „Студенец“. Директорът на..

публикувано на 18.06.21 в 11:17