Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма изненада в решението на ИТН да върне мандата

Не е изненада, че партията на Слави Трифонов ще върне мандата, заяви в Пловдив председателят на партия АБВ Румен Петков. „Въпросът е кога президентът Румен Радев ще приключи с втория и с третия мандат. Очакваме да има нови избори до средата на юли“, подчерта Румен Петков.

По думите му, премиерът в оставка Бойко Борисов е излъгал избирателите си, защото се е отказал да бъде депутат, макар че бе водач на 2 листи в София и Пловдив.

Румен Петков посочи, че 45-то Народно събрание много бързо трябва да приеме нов Изборен кодекс след сериозен анализ на ситуацията. „Ясно трябва да се определят мандатите в район „Чужбина“, както и каква е тежестта на някои многомандатни избирателни райони в страната като Видин, Смолян, Търговище, Габрово и др. Не е ясно и кой ще брои бюлетините от Турция, пристигнали по пощата“, допълни Румен Петков.

Според председателя на АБВ парламентарните избори са били „провал“ за партията, затова активът й започва цикъл отчети и анализи за причините за лошото представяне. 

Румен Петков съобщи, че има нов състав на Съвета на директорите на ВМЗ – Сопот, назначен в последните дни на правителството. За председател е назначен юристът Иван Карабатаков, ръководил 2 от фирмите на „Мултигруп“, а сред членовете са Кристина Вълкова-Стоянова, туроператор, и синдикът Тихомир Иванов. 

„Какво очаква Министерският съвет с това назначение? Да ликвидира ВМЗ и да го превърне в туристически обект?! Изненадан съм, че пловдивските депутати мълчат, както и ръководството на община Сопот“, заяви лидерът на АБВ. 

По думите му, от партията ще настояват служебното правителство да отмени назначенията и да намали броя на членовете на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот от 5-ма на 3-ма. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правителство няма да има, трябва коалиция след нови избори

Шансовете за постигане на консенсус, който да е основата за правителство, са нулеви. По-скоро това, което се вижда е предизборна кампания. Предизборна кампания, но не такава, в която ние сме срещу всички. Ясно е, че ще има нови избори, както и че следващият парламент трябва да мисли за коалиция. Искрено се надявам, да има съзряване у..

публикувано на 31.07.24 в 10:50

Огромно праисторическо селище проучват край Скутаре

Продължава проучването на археологията в землището на пловдивското село Скутаре. Там се е намирало открито, неукрепено селище, което е обитавано в дълъг период от време - от неолита до Средновековието (от 6-то хилядолетие преди Христа до ХІІ - ХІІІ в. след Христа). Селището е открито преди време, но пълното му проучване започна миналата година и..

публикувано на 31.07.24 в 10:43

платена публикация
Фючърсни договори срещу физическо злато: Кое е по-добрата инвестиция?

Търгуването със злато отдавно се е наложило като практика сред инвеститорите, целящи да избегнат финансови загуби във времена на икономическа нестабилност и висока инфлация. Съществуват различни методи за инвестиция в благородния метал и в днешната статия ще разгледаме два от най-популярните - физически активи и фючърсни договори. Предстои да..

публикувано на 31.07.24 в 10:17

Актуализират цените и услугите на общинските фирми в Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20

Въпреки решението на КС, каузата ни за съдебна реформа остава

"Истината е, че нямаме доверие на ИТН. През цялото им съществуване те излъчват смесени сигнали. Те свалиха и Правителството, но трябва да си дадем сметка, че точно по инициатива на ИТН се отмениха  част от реформите в Конституцията и съм убеден, че  един ден именно колегите, които инициираха това искане, дълбоко ще съжаляват". Това заяви юристът и..

публикувано на 30.07.24 в 11:06