Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма изненада в решението на ИТН да върне мандата

Не е изненада, че партията на Слави Трифонов ще върне мандата, заяви в Пловдив председателят на партия АБВ Румен Петков. „Въпросът е кога президентът Румен Радев ще приключи с втория и с третия мандат. Очакваме да има нови избори до средата на юли“, подчерта Румен Петков.

По думите му, премиерът в оставка Бойко Борисов е излъгал избирателите си, защото се е отказал да бъде депутат, макар че бе водач на 2 листи в София и Пловдив.

Румен Петков посочи, че 45-то Народно събрание много бързо трябва да приеме нов Изборен кодекс след сериозен анализ на ситуацията. „Ясно трябва да се определят мандатите в район „Чужбина“, както и каква е тежестта на някои многомандатни избирателни райони в страната като Видин, Смолян, Търговище, Габрово и др. Не е ясно и кой ще брои бюлетините от Турция, пристигнали по пощата“, допълни Румен Петков.

Според председателя на АБВ парламентарните избори са били „провал“ за партията, затова активът й започва цикъл отчети и анализи за причините за лошото представяне. 

Румен Петков съобщи, че има нов състав на Съвета на директорите на ВМЗ – Сопот, назначен в последните дни на правителството. За председател е назначен юристът Иван Карабатаков, ръководил 2 от фирмите на „Мултигруп“, а сред членовете са Кристина Вълкова-Стоянова, туроператор, и синдикът Тихомир Иванов. 

„Какво очаква Министерският съвет с това назначение? Да ликвидира ВМЗ и да го превърне в туристически обект?! Изненадан съм, че пловдивските депутати мълчат, както и ръководството на община Сопот“, заяви лидерът на АБВ. 

По думите му, от партията ще настояват служебното правителство да отмени назначенията и да намали броя на членовете на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот от 5-ма на 3-ма. 

Още от категорията

Нужен е експертен разговор за ядрената енергия

Какво означава за България Зелената сделка и както следва, след като днес представяме в европейските институции Плана за възстановяване и устойчивост, в ефира на Радио Пловдив коментира   Любов Панайотова , директор на фондация  "Европейски институт".  „Надяваме се да следват наистина хубави неща. Финансовият ресурс е изключително голям. В..

публикувано на 15.10.21 в 16:56

Автобусите са по- малко, защото парите и шофьорите не стигат

Драстични нарушения по обслужването на автобусна линия №10 от фирмата „Хеброс бус“ станаха известни след като Радио Пловдив потърси информация от Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Оповестената информация дойде след сигнали на пътници, че от  месеци  ситуциацията с Десятката е трагична, като им се случва да стоят по..

публикувано на 15.10.21 в 16:32
Златко Златанов

Трябва да затворят за 14 дни цялата държава

За тотален локдаун в цялата страна се обяви днес председателят на   Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов. В следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ той мотивира предложението си с огромните разходи, които браншът в момента плаща за ток и топла вода и с високата..

обновено на 15.10.21 в 15:32

Българо-китайски център за обучение откриха в АУ

С онлайн церемония стартира работилницата Лубан в България. Новият българо –китайски център в Аграният университет в Пловдив откриха посланикът на Китайската народна република в София Дун Сяоддзюн и ректорът на университета проф. Христина Янчева . Тя подчерта в словото си, че през ноември 2019 г. Аграрният университет подписва споразумение..

обновено на 15.10.21 в 15:20

Община Брезово ще изгражда биологичен индустриален парк

Предложението вече е внесено в Общинския съвет и предстои да бъде разгледано на сесия през ноември, съобщи пред Радио Пловдив кметът  Христо Енков .  Преди 2 години Брезово сертифицира южната част на общината, която е разположена в Средна гора, като екологично чиста. Планината над Златосел е призната за район с най-чист въздух не само у нас, но..

публикувано на 15.10.21 в 14:52