Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо загуби с 0:1 като гост на ЦСКА 1948, новакът влезе в Топ 6

ЦСКА 1948 - Локомотив (Пловдив) 1:0
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

ЦСКА 1948 спечели с 1:0 домакинството на Локомотив (Пловдив) от 26-ия кръг в Първа лига. По този начин тимът на домакините влезе в Топ 6, а гостите запазиха второто си място.

Домакините бяха без две от големите си звезди - Галин Иванов и Васил Шопов. Дваманта дори не попаднаха в групата за мача. Александър Александров също липсваше, след като даде положителен тест за коронавирус и е под карантина.

Гол на Ивайло Чочев в 24-ата минута беше отменен заради засада. Русев центрира от фаул в наказателното поле, където бившият национал засече топката с глава и я прати в мрежата на Локомотив. Страничният съдия обаче прецени, че Чочев е бил зад защитата в момента на подаването.

ЦСКА 1948 успя да поведе в 55-ата минута. След центриране от корнер на Георги Русев Ивайло Чочев засече с глава и прати топката в мрежата на гостите.

Центриране на Умарбаев в 72-ата минута не стигна до негов съотборник и се превърна в лесна плячка да Наумов.

Три минути по-късно Локомотив получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Симеон Петров срещу Димитър Илиев. Капитанът на гостите застана зад топката, но уцели гредата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Душан Керкез: Шапки долу пред феновете!

"Четири мача в Лига Европа, два  в Лига на конференциите.  Историята на "Ботев" на международната сцена бе обогатена с двубои срещу "Марибор", "Панатинайкос" и един познат съперник — "Зрински". "През цялото време вие, привържениците на "Ботев", бяхте зад отбора. Благодарим ви!". Това послание отправиха от щаба на носителиге на Купата на..

публикувано на 17.08.24 в 11:13

Европейската приказка за канарчетата приключи!

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 госуването си на Жрински от турнира за Лигата на конференциите. По този начин канарчетата отпадат от битката. Мачът в Босна и Херцеговина започна равностойно, като постепенно Ботев Пд опита по-сериозни атаки. В 21-ата минута домакините стигнаха до страхотен шанс, след като Нардин Мулахусейнович засече с глава центриране..

публикувано на 15.08.24 в 23:09

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55