Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1900 посетители в Епископската базилика само за седмица

| обновено на 01.05.21 в 11:33

Близо 1900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за седмица, от тях над 100 избраха комбинирано посещение и на Малката базилика. Новият културен център на Пловдив още от самото начало се радваше на лавинообразен интерес. Дори през двата празнични дни на изминалия уикенд гледката от извиващи се опашки бе обичайна. Хората търпеливо изчакваха, за да спазят изискванията на екипа на ОИ „Старинен Пловдив”, съобразени с актуалните в страната противоепидемични мерки.

Сред посетителите бяха и популярни лица от различни сфери на икономическия и артистичен живот.

Специален гост на Епископската базилика на Филипопол през уикенда бе и талантливата Виктория Георгиевa - българският представител в „Евровизия 2021“, която бе придружавана от международна група медии.

 Очаровани и възхитени от Епископската базилика останаха и посланиците на Чешката и Словашката републики в София.

Епископската базилика на Филипопол ще бъде отворена и през празничните дни. Подарете си едно запомнящо се пътуване сред пластове история и мозаечна естетика! Работното време е от 09:00 до 18:00 ч. без почивен ден. 

Достъпът се осъществява при строго спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13