Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителна акция "Бъди човек" организираха в Септември


Младежи от община Септември организираха великденска благотворитерна акция  „Бъди човек“. 

Днес те ще раздадат 80 хранитерни пакета на самотни възрастни хора. 

Събирането на дарения ще продължи до 1 май, когато ще бъдат организирани благотворителни футболни турнири, разказа Магдалена Йоцова, един от организаторите на акцията. 

Официално благотворителният футболен турнир ще се проведе на 30.04 - 01.05 ( петък и събота) на открито.  Записването на отборите може да стане чрез лично съобщение към всеки от организаторите.  Всеки отбор се състои от 6 човека като минималната такса на участник е 5лв.

На мястото, на което ще се проведе турнирът, ще има и скромен базар с ръчно изработени красоти, както и с домашни приготвени сладости и изкушения.

Според организаторите, интересът към благотворителната инициатива е много голям и броят на хората, желаещи да помогнат постоянно се увеличава. 


Още от категорията

Отстраниха шефа на пловдивската полиция, разследват го

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Това съобщиха от пресцентъра на ОДП-Пловдив.  Заповедта за отстраняването идва от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и датира отпреди няколко дни. Старши комисар Йордан Рогачев ще е отстранен, докато..

публикувано на 23.06.21 в 15:02

22 училища в Пловдивска област приемат документи за след 7 клас

Заявленията могат да се подават онлайн и на хартия, посочиха от Регионалното управление на образованието в Пловдив.   Всеки ученик може да избере само един от двата начина. Заявленията ще се подават от 5 до 7 юли за първо класиране, както и на 26 и 27 юли – за трето.  До 28 юни трябва да бъдат обявени резултатите на седмокласниците от националните..

публикувано на 23.06.21 в 14:54

Чакат се резултати от проверките в затворите

Прокуратурата трябва да оповести дали са открити нарушения при проверката на затворите и затворническите общежития в страната, каза в Пазарджик зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова.  Проверката бе разпредена от главния прокурор Иван Гешев, а срокът за представяне на становищата е изтекъл вчера.   Проверката е обхванала всички затвори в..

публикувано на 23.06.21 в 14:00

Обезопасяват новото Околовръстно и препроектират неремонтирания участък

До средата на юли да бъде изготвен от Областно пътно управление проектът за препроектиране на Околовръстното шосе на Пловдив. Това решиха на работното съвещание при обрастния управител Ангел Стоев представители на „Областно пътно управление“, „Пътна полиция“, общините Пловдив и„Родопи“, Институтът за пътна безопасност и  „Европейски пътища“...

публикувано на 23.06.21 в 13:59

Жълт код за опасно високи температури за Пловдив и Пазарджик

За 7 области на Западна България днес е в сила жълт код за опасно високи температури в сряда, информира Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението се отнася за регионите на Пловдив, Пазарджик и областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Благоевградска и Кюстендилска, като температурите там ще са между 35 и 37 градуса, на места..

обновено на 23.06.21 в 12:06