Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Covid-19 отне живота на известния бизнесмен и меценат Радослав Бозуков

Известният бизнесмен и меценат Радослав Бозуков, собственик на пловдивския хотел "Лайпциг" почина тази нощ на 49 години. Той не успя да се пребори с COvid-19 и след повече от двумесечен престой в болница, усложненията, причинени от заразата, отнеха живота му. 

През изминалото денонощие в Пловдивска област от коронавирусна инфекция са починали още 13 души, освен Радослев Бозуков. Всички те, с изключение на хотелиера, са били с придружаващи заболявания.

127 са новозаболелите от Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. 

Оздравелите са 222. По информация на РЗИ сред новозаразените има една медицинска сестра и един помощник-фармацевт. Заболели са и един учител, което е наложило карантина на контактните 25 ученици от класа и един педагог. Положителни за ковид са дете и двама учители от детски заведения. Под карантина са поставени 49 деца и 4-има души от персонала.

От Спешна помощ са отговорили на 199 повеквания, от тях 27 свързани с ковид. Хоспитализацирани са 6 душив областта и 13 в Пловдив. На домашно лечение са оставени 8.Още от категорията

В Пловдив стартира кампания за кръводаряване

Започна тридневната кампания за кръводаряване на Община Пловдив. Тя се организира по инициатива на кмета Здравко Димитров по повод Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни.   Кръв може да дарите от 8:30 до 13:00 часа в мобилен кабинет за кръводаряване, ситуиран на ул. „Емил Де Лавеле"(до сградата на Община Пловдив).  Заради..

публикувано на 14.06.21 в 11:53

Пробивът под Водната палата ще се случи

Транспортният пробив под Водната палата ще се случи, дори и да отпадне от списъка с обектите, които ще се финансират от бъдещия инвестиционен заем на Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров.  „Пробивът под Водната палата и да не остане в проектите, с която ще кандидатстваме за заема от 113 млн. лв., аз ще го направя с пари от бюджета. Това..

обновено на 14.06.21 в 11:43

Над 100 тона боклук изринат на изхода от Пловдив

Над 100 тона строителни и битови отпадъци, струпани на някогашното Асеновградско шосе, преди изграждането на надлеза над ЖП линията, извози общинското предприятие "Чистота" Пловдив само за два дни.  Това стана възможно заради пълната мобилизация на екипи и техника, които работиха в почивните дни, за да не се нарушават делничните графици“, коментира..

публикувано на 14.06.21 в 11:39

Осем детски градини в Пловдив спешно се нуждаят от ремонти

Авариен ремонт започва до дни в детска градина „Елица“ в район „Западен“, съобщи кметът Здравко Димитров. Спешно ще се ремонтира покривът на детското заведение, а на по-късен етап – и щетите от течовете вътре в сградата. За целта ще са нужни около 70 000 лв., които ще дойдат от бюджета за образование, уточни строителният заместник-кмет Пламен..

публикувано на 14.06.21 в 11:09

Пловдивчанин твърди, че сам опожарил дома си

Пето РУ Пловдив образува досъдебно производство за пожар, при който 68 годишен пловдивчанин е откаран в Районния център за психично здраве след медицинска помощ на място.  Пред огнеборците, пристигнали на място в блок 73 на ЖР "Тракия" веднага след сигнала около 13,30 часа в неделя, той казал, че сам е предизвикал огъня в апартамента си, уточниха..

публикувано на 14.06.21 в 10:19