Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписват договора за ремонта на ул. "Даме Груев" след празниците

| обновено на 05.05.21 в 10:22


Община Пловдив има готовност да подпише договор за реконструкция на  ул. „Даме Груев“ с избрания изпълнител - „Парсек груп“ ЕООД, след като изтекоха сроковете за обжалване, съобщи заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Договорът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни. 

По думите му ул. „Даме Груев“ е важна транспортна артерия, свързваща източната и южната част на града, както и връзка с населени места от Родопската яка. Улицата е естествено продължение на бъдещия пробив под Централна гара към изходните градски артерии  и е алтернативна връзка на източната част на район „Южен“ през надлез „Родопи“ с „Тракия“ и „Централен“. 

След построяването на пробива се очаква интензивността на движението по нея да се увеличи драстично и целта на общината е улицата да бъде обновена преди да приключи строителството му.

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. 

След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард -  с по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

Ремонтът ще бъде осъществен на три етапа, като първият включва дейности по трасето от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, във втория ще се продължи до ул. „Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез „Родопи“, обясни кметът на район „Южен“ Костадин Язов. Очаква се същинските дейности по ремонта да започнат  през лятото. 

"В рамките на до месец след изтичането на срока за обжалване избраната за изпълнител фирма трябва да подготви цялата документация-сертификати, гаранционни писма", каза  Костадин Язов. По думите му, част от подготвителната работа за старта на строителството е изрязването на дърветата в района на реконструкцията.

Язов припомни, че от страната на бул. "Македония" вече са подменени около 80 метра от водопровода по улицата. Затова най-вероятно обновяването и разширението на "Даме Груев" ще започне от тук.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушен е и последният пожар в Пловдивска област

Потушен е и последният пожар в пловдивския регион, избухнал късно вчера между селата Драгомир и Мало Крушево.  Основна пречка при гасенето е била силният вятър, който често мени посоката си. В погасяването се включи вертолет "Кугар" от авиобазата в Крумово.   Аварийни екипи дежурят около тлеещото огнище.  Разследва се възможна човешка причина..

обновено на 25.07.24 в 10:16

Тежка катастрофа затапи Прохода на Републиката

Временно  е ограничено движението през Прохода на Републиката заради тежък пътен  инцидент между два тира рано сутринта  край с. Въглевци.  По първоначални данни след челен удар между превозните средства, единият тир се е запалил, изгоряла е кабината, водачът е загинал.  Причините за произшествието са в процес на изясняване.  Движението през..

публикувано на 25.07.24 в 09:05

HILLS OF ROCK ще разтресе Пловдив

Над 60 групи се включват в тазгодишното издание на тридневния фестивал HILLS OF ROCK-2024, който започва на Гребната база в Пловдив. Във всеки един от фестивалните дни се очакват над 20 000 меломани. На пловдивска сцена от днес до събота ще се изявят много световноизвестни музиканти.  В първата вечер хедлайнер е група „Корн“, а..

обновено на 25.07.24 в 08:58

Нови придобивки за детска градина "Буратино"

Заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков и кметът на район "Централен" Георги Стаменов ще дадат старт на строителството на нов корпус и физкултурен салон към детска градина „Буратино“. Очаква се с новите помещения да бъде увеличен капацитетът на градината със седемдесет места, като групите от седем ще станат десет...

публикувано на 25.07.24 в 08:56

Опустошителна градушка удари Горна Арда

Градушка удари смолянското село Горна Арда и унищожи 90 процента от земеделската продукция. "Много са щетите по пътищата и земеделската продукция в селата от Горното  поречие на река Арда и най-вече в Горна Арда и Сивино. Много от пътищата са  свлечени, има и изкъртен асфалт от пороите“, каза  Мариана Цекова, заместник-кмет на Смолян...

публикувано на 24.07.24 в 20:54