Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оставиха постоянно в ареста шофьора, причинил смъртта на 3-ма души

Пловдивският окръжен съд задържа под стража 46-годишния шофьор, който причини смъртта на 3-ма души в нощта на Великден.

Делото бе разгледано от дежурния съдия на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“, където се лекува обвиняемият Иво Даскалов.

Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че на 2 май на Околовръстния път на Пловдив при управление на лек автомобил БМВ-Х5 е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже, на възраст 35 г., 43 г. и 38 г. 

За такова престъпление се предвиждат затвор от 5 до 20 години и отнемане на шофьорската книжка.

Съдът прецени, че към настоящия момент при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго  престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване  пред Апелативния съд в Пловдив.

Припомням, в катастрофата навръх Великден загинаха 2-ма мъже, които са били в джипа, управляван от Иво Даскалов. Водачът на колата, в която той се е блъснал челно, също загина. 

Оцеля единствено Даскалов, който е настанен в болница с хематом в главата, счупени ребра и фрактура на тазобедрена става. 


Още от категорията
Стойчо Кацаров

Малки екипи могат да работят без маски

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от изискването за носене на защитна маска. Това ще става по преценка на работодателите, органите по назначаване и физическите и юридически лица - собственици или управители на обекти с обществено..

публикувано на 15.06.21 в 19:44

Община Пловдив обяви първото класиране за прием в първи клас

Почти 94% от  кандидатите за първи клас за новата учебна година  са приети по първо желание в общинските училища чрез централизирано електронно класиране.  3082 деца са кандидатствали за прием в първи клас, като от обявените 3325 свободни места все още незаети остават 392.   Некласираните деца са 149, като за 117 от тях родителите са..

обновено на 15.06.21 в 17:32

Карлово търси МК, за да спаси старата Тъкачна фабрика

Община Карлово сезира Министерството на културата за бездействието на собственика да поддържа сградата на тъкачната фабрика на братята Евлоги и Христо Георгиеви – която е паметник на културата, както и за възпрепятстване на работата на общината да го направи. При последните дъждове е пострадал покривът на една от сградите, съобщи заместник -..

обновено на 15.06.21 в 17:32

В Пловдив асфалтират още три улици от Водния проект

До утре ще са готови улиците „Порто Лагос“ и „Въча“, а веднага след това стартира асфалтирането на „Тимок“, която трябва да е готова до края на седмицата, съобщиха от фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД. През следващата седмица започва асфалтиране и на улиците в кв. „Захарна фабрика“, също част от Водния проект. Напълно подготвени за полагане на..

публикувано на 15.06.21 в 16:57

Откриха летния туристически сезон в Пампорово

Днес се открива летният туристически сезон в Пампорово. В предложенията на планинския курорт за сезона са включени медицински програми за профилактика и възстановяване в условията на продължаваща пандемия от Covid-19. Те са насочени към стимулиране на имунната система чрез действието на планинския климат. Предвидени са комплекси и за физическо и..

публикувано на 15.06.21 в 15:37