Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Граждани изготвят карта на замърсените зони в „Централен“

Пловдивчани и гости на града ще направят обиколка на район „Централен“, за да набележат зоните, които се нуждаят от почистване. 

Разходката започва в 11 часа и ще продължи около два часа. Началото на маршрута е площад „Съединение“, следват Дондуковата градина, читалище „Хр. Г. Данов“, храм „Св. Георги“, храм „Св. Харалампий“, междублокови пространства и градинката на „Социални грижи“. Там турът ще премине в дискусия за състоянието на обиколените зони. Туристически гидове ще запознаят участниците с историята на района, а всеки участник ще има възможността да даде мнения и предложения за промяна на междублокови пространства и градинки в района. След обиколката ще бъде изготвена карта на замърсени пространства в район „Централен“.

Организатори на акцията са пловдивското сдружение „БГ Бъди активен“ и участниците в проекта Free Plovdiv Tour към неправителствена организация "Сдружение 365".

Организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат в обиколката.


Още от категорията

Община Карлово ще ремонтира покрива на Щампата

Община Карлово трябва да ремонтира покрива на фабриката за вълнени изделия, дарена от братята Евлоги и Христо Георгиеви, а след това по съдебен ред да си върне парите от собственика на сградата. Това стана ясно след проведена днес среща между заместник-министъра на културата доц. Пламен Славов и заместник-кметовете на общината Антон Минев и Николай..

публикувано на 17.06.21 в 16:51

Разследват инцидент с дете, ударено от паднала футболна врата

Дете пострада, ударено от нестабилна футболна врата на игрище в асеновградския Долни Воден. То играело с връстници на футболно игрище, когато е  вратата се стоварва върху него. Момченцето изпада в безсъзнание и е откарано за лечение в УМБАЛ "Свети Георги", където лечението му  продължава.  По думите на бащата- известния моден дизайнер..

обновено на 17.06.21 в 15:16

Според РЗИ водата в Брестовица е чиста

От 24 февруари тази година във всички проби от водата в село Брестовица, които са взети и изследвани от РЗИ-Пловдив, няма констатирани отклонения по показател манган и по останалите химични вещества, които се изследват съобразно изискванията на наредба 9 за качеството на водата за питейно-битови цели. Това заяви в интервю за Радио Пловдив..

обновено на 17.06.21 в 15:16
Снимката е илюстративна.

Прокуратурата разпореди проверка за водата в Брестовица

Върховната админитративна прокуратура (ВАП) възлага проверка за качеството на водата в село Брестовица на служебните министри на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството. Прокуратурата ангажира Стойчо Кацаров и Виолета Комитова  за спазване на нормативните актове, регламентиращи управлението и контрола на водоснабдяването за..

обновено на 17.06.21 в 15:07

Откриха останките на падналия изтребител

Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29, съобщи  БГНЕС.  Открити са останки от самолета - части от колесника и части от двигателя. Те са  разпръснати на голяма площ на морското дъно, разтрошени и раздробени. Черната кутия не е открита. Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.  Самолетът се е разтрошил..

публикувано на 17.06.21 в 14:39