Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Пловдив отличиха доброволци на БЧК

4
Снимка: Радио Пловдив, Елена Крушкова

30 доброволци на БЧК - Пловдив получиха отличия за отдаденост и заслуги към каузата на организацията на специална церемония по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. 

Те са на предната линия на хуманитарната дейност по време на пандемията от Ковид -19, предоставят социална помощ и услуги,  психосоциална подкрепа, работят в извънредни ситуации, помагат на най-уязвимите групи на обществото. 

Председателят на Областния съвет на Българския Червен кръст в Пловдив д-р Петрония Карамитрева получи най-високото отличие на червенокръстката организация – златен медал. Сред наградените са заместник - кметът на Карлово Антон Минев и онкопсихолога Елена Атанасова, които получиха бронзови медали

„Над 300 са доброволците в Пловдив, като 90 от тях работят със собствените си автомобили. Това са хората, които носят примера на хуманност  и отговорност към другите хора“, подчерта директорът на Областния съвет на Българския червен кръст в Пловдив Таня Георгиева. По думите й по време на Великденските празници изключително много  пловдвичани и представители на бизнеса са откликнали на инициативата да се помогне на боледуващите от ковид и на карантинираните. Над 750 човека са получили хранителни пакети или топъл обяд. 

Тя допълни, че пловдвиската организация е изключително активна в тежката година на пандемия, а в разкрития първи в страната Контактен център продължава да се оказва психологическа подкрепа на нуждаещите се. В него работят 40 доброволци и психолози, които продължават да се борят с разпространението на пандемията и последиците от нея.


Галерия

Още от категорията

Четири автомобила се блъснаха на Околовръстното шосе

Верижна катастрофа с четири автомобила затруднява движението на околовръстния път. Сигналът за произшествието, станало на кръстовище между Кукленско шосе и разклона за Марково, е получен след 17.10 ч.  По първоначални данни няма пострадали, нанесени са материални щети. Два екипа на полицията подпомагат трафика. По случая ще бъде взето..

публикувано на 24.06.21 в 18:33

Приеха 2 500 деца в първа група на детските градини в Пловдив

  2 500 деца са приети в първа група на детските градини в Пловдив до този момент. След третото основно класиране има незаети 254 места за първа група, а неприетите са 104 деца. Причината е, че все още има деца за първа група, които кандидатстват за точно определени детски заведения и не са приети, поради недостиг на места в най-желаните детски..

обновено на 24.06.21 в 16:21

Разкодират още днес черната кутия на падналия Миг- 29

Черната кутия на изтребителя МиГ-29, който падна в морето край Шабла на 9 юни, е намерена. От нея трябва да бъде получена  информация за причините, довели до инцидента, при който загина пилотът на самолета майор Валентин Терзиев от авиобаза "Граф Игнатиево". Устройството е открито в 10.20 ч, а 10 минути след това вече е било на борда на кораба..

обновено на 24.06.21 в 16:07

Увеличават паралелките в Пловдив, работещи по метода 1:1

Модернизирането на съдържанието на учебния материал и иновативният подход на преподаване са довели до повишаване на успеха на учениците. Това стана ясно на среща сдиректори и учители на общински училища със заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов. От новата учебна година три пъти ще се увеличат паралелките в Пловдив, които работят по метода 1:1,..

публикувано на 24.06.21 в 16:02

Петролният бос Емил Власов на съд за контрабанда и пране на пари

Окръжна прокуратура – Пловдив приключи разследването и предава на съд петролния бос Емил Власов. Според обвинението, той е контрабандирал над 100 тона незаконни горива, укривал данъците от тяхната продажба и организирал схема за изпирането на парите от това.   51-годишният бизнесмен е действал чрез свои фирми и като представител на други в периода..

обновено на 24.06.21 в 13:05