Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мантрата „процедура на инженеринг“ е грешна!

Лично аз съм много голям противник на тази мантра, която беше наложена по времето на кмета Иван Тотев – всичко да е на инженеринг. Нормалната процедура е най-напред да се направи проект. Когато имаш проект, можеш да влияеш на всички процеси. Когато заложиш на инженеринг, всичко зависи от фирмата, спечелила поръчката. А като спечелят поръчката, фирмите се стремят с най-малко разходи да реализират проектите, което най-често е за сметка на качеството или на архитектурата...“ – заяви в интервю за Радио Пловдив бившият заместник-кмет и финансист Александър Константинов.

Условията за тегленето на заем от общината сега са благоприятни, обаче е важно за какви инфраструктурни проекти ще бъдат използвани средствата. Пловдив трябва да инвестира в инфраструктура, като продължението на бул. „Северен“, примерно“ – е убеден Константинов.


Още от категорията

"Рестартирай Европа" -"сбогом" на пластмасовите прибори от 3 юли

На 3 юли тази година в страните от ЕС, включително и в България, влиза в сила директива 904, ограничаваща използването на определени пласмасови продукти. Пластмасовите  чинии и прибори за хранене, бъркалки, клечки за уши, стиропорените съдове за храна  остават в миналото. Опазването на околната среда през последното десетилетие се превърна във..

обновено на 18.06.21 в 12:49

Северна Македония иска да влезе в ЕС с тоталитарната си идеология

„Целта на България е Македония да бъде част от европейското семейство. Нещо повече – през последните 4-5 години тя положи много усилия Северна Македония да получи тази отворена врата, която и сега в България продължава да е отворена“. Това заяви журналистът и Любчо Нешков. По думите му, във визитата на Зоран Заев в България точно сега – часове..

публикувано на 18.06.21 в 11:03

Индийският вариант на КОВИД-19 е по-заразен, но не е по-опасен

Новият, индийски вариант на коронавируса, който бе открит у нас в Плевен, не е по-опасен от останалите, а е по-заразен. Това обясни в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив имунологът и вирусолог акад. Богдан Петрунов . По думите му, откриването и у нас на индийския вариант е очаквано, защото такива вече са намерени в Румъния и Гърция, както..

публикувано на 18.06.21 в 08:46

Трябва да популяризираме позицията ни в спора с РСМ

Поредица от срещи провежда в столицата македонският премиер Зоран Заев. От тези срещи не се очакват конкретни резултати, освен да потвърдят добронамереността на двете страни да бъдат решени проблемите, заради които България не дава подкрепата си за начало на преговорите за членство в ЕС на югозападната ни съседка.  С историка доц. Даниел Вачков ,..

публикувано на 17.06.21 в 16:39
От ляво на дясно: Заместник-министър Иван Демерджиев, министър Янаки Стоилов и заместник-министър Мария Павлова

Служители пречат на проверките в съдебната система

Редица нарушения са открити в системата на правосъдието при проверки в структурите на ведомството през последния месец. Събрана е  значителна по обем информация за дейността на специализираните съдилища и прокуратури. Заварени са спорни обществени поръчки за милиони левове.  Заради поредица от нередности в Агенцията по вписванията министър..

обновено на 17.06.21 в 14:51