Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за подаване на заявления за I група на детските градини

Крайният срок за подаване на заявления за първо класиране за прием в първа група на общинските детски градини за децата, родени през 2018 г., за учебната 2021/2022 г.  изтича днес в полунощ. 

Документи се подават чрез онлайн системата на Община Пловдив - http://dz-priem.plovdiv.bg/.

Изтича и срокът за последни промени в данните по подадените заявления. От общината припомнят, че при промяна на обстоятелствата, посочени в документа, родителят е длъжен да актуализира данните и да създаде ново заявление, анулирайки предходното.

За улеснение на родителите системата позволява да се съпоставят броя свободни места и съответния брой чакащи за тях, разпределени по сбора от събраните точки в заявленията за кандидатстване. Статистическите данни се променят в реално време според подадените заявления и се визуализират в панела със свободни места в менюто „чакащи класиране“.

При подаването на заявленията за кандидатстване следва много внимателно да подбират, критериите, които носят определен брой точки, защото всеки избран критерий ще трябва да бъде доказан при записването. В противен случай класирането ще бъде анулирано.

За помощ на родителите в раздела „Кандидатстване“ има подробно видео с необходимите стъпки за подаване на заявления, въпреки че електронната система е направена така, че да има много подпомагаща информация и уточнения при въвеждане на данните.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28