Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

АПИ провери "улея на смъртта" след критиките на ИПБ за ремонта

7
Околовръстно шосе Пловдив
Снимка: Радио Пловдив, Екатерина Костова

Поставяне на мантинелите на повече от метър от пътя и гумени колчета по средата в участъка, където стана катастрофата по Великден – това ще препоръча Европейският център за транспортни политики на Агенция „Пътна инфраструктура“ след инспекция на Околовръстното шосе на Пловдив. Сред препоръките още ще е и повишаване на светлоотразителния коефициент на знаците, така че да са по-видими по тъмно, допълни Диана Русинова от центъра.

Проверката на участъка от Коматевско до Асеновградско шосе идва след излъчения във вторник репортаж по Радио Пловдив, в който активисти на Института за пътна безопасност отправиха остри критики за състоянието на ремонтирания път. 

За разширение на мантинелите настояват и от Съюза на международните превозвачи, заяви днес след инспекцията изпълнителният директор на организацията Йордан Арабаджиев. 

От Бизнеса за Пловдив са изискали Одитния доклад за приемане на участъка, добави Александър Стайков, като причината е да се изясни на каква база лицензираният одитор е издал препоръки мантинелите да се монтират така, че да стесняват визуално участъка. 

Десислава Паунова от Дирекция по "Пътна безопасност" към АПИ увери, че всички предложения за корекции на ремонтирания участък ще бъдат разгледани и при възможност Агенцията ще се съобрази с тях. Тя подчерта: "От гледна точка на цялостното изпълнение, пътят отговаря на нормативните изисквания". 
Подробности може да чуете в репортажа в аудио файла.

Галерия

Още от категорията

Отстраниха шефа на пловдивската полиция, разследват го

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Това съобщиха от пресцентъра на ОДП-Пловдив.  Заповедта за отстраняването идва от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и датира отпреди няколко дни. Старши комисар Йордан Рогачев ще е отстранен, докато..

публикувано на 23.06.21 в 15:02

22 училища в Пловдивска област приемат документи за след 7 клас

Заявленията могат да се подават онлайн и на хартия, посочиха от Регионалното управление на образованието в Пловдив.   Всеки ученик може да избере само един от двата начина. Заявленията ще се подават от 5 до 7 юли за първо класиране, както и на 26 и 27 юли – за трето.  До 28 юни трябва да бъдат обявени резултатите на седмокласниците от националните..

публикувано на 23.06.21 в 14:54

Чакат се резултати от проверките в затворите

Прокуратурата трябва да оповести дали са открити нарушения при проверката на затворите и затворническите общежития в страната, каза в Пазарджик зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова.  Проверката бе разпредена от главния прокурор Иван Гешев, а срокът за представяне на становищата е изтекъл вчера.   Проверката е обхванала всички затвори в..

публикувано на 23.06.21 в 14:00

Обезопасяват новото Околовръстно и препроектират неремонтирания участък

До средата на юли да бъде изготвен от Областно пътно управление проектът за препроектиране на Околовръстното шосе на Пловдив. Това решиха на работното съвещание при обрастния управител Ангел Стоев представители на „Областно пътно управление“, „Пътна полиция“, общините Пловдив и„Родопи“, Институтът за пътна безопасност и  „Европейски пътища“...

публикувано на 23.06.21 в 13:59

Жълт код за опасно високи температури за Пловдив и Пазарджик

За 7 области на Западна България днес е в сила жълт код за опасно високи температури в сряда, информира Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението се отнася за регионите на Пловдив, Пазарджик и областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Благоевградска и Кюстендилска, като температурите там ще са между 35 и 37 градуса, на места..

обновено на 23.06.21 в 12:06