Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ провери "улея на смъртта" след критиките на ИПБ за ремонта

7
Околовръстно шосе Пловдив
Снимка: Радио Пловдив, Екатерина Костова

Поставяне на мантинелите на повече от метър от пътя и гумени колчета по средата в участъка, където стана катастрофата по Великден – това ще препоръча Европейският център за транспортни политики на Агенция „Пътна инфраструктура“ след инспекция на Околовръстното шосе на Пловдив. Сред препоръките още ще е и повишаване на светлоотразителния коефициент на знаците, така че да са по-видими по тъмно, допълни Диана Русинова от центъра.

Проверката на участъка от Коматевско до Асеновградско шосе идва след излъчения във вторник репортаж по Радио Пловдив, в който активисти на Института за пътна безопасност отправиха остри критики за състоянието на ремонтирания път. 

За разширение на мантинелите настояват и от Съюза на международните превозвачи, заяви днес след инспекцията изпълнителният директор на организацията Йордан Арабаджиев. 

От Бизнеса за Пловдив са изискали Одитния доклад за приемане на участъка, добави Александър Стайков, като причината е да се изясни на каква база лицензираният одитор е издал препоръки мантинелите да се монтират така, че да стесняват визуално участъка. 

Десислава Паунова от Дирекция по "Пътна безопасност" към АПИ увери, че всички предложения за корекции на ремонтирания участък ще бъдат разгледани и при възможност Агенцията ще се съобрази с тях. Тя подчерта: "От гледна точка на цялостното изпълнение, пътят отговаря на нормативните изисквания". 
Подробности може да чуете в репортажа в аудио файла.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22