Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешното почистване на река Марица отпадна

Заместникът-кметът на Пловдив Величко Родопски прекрати спорната процедура за почистването на река Марица без провеждането на обществена поръчка. В средата на април с мотив за неотложност и спешност Община Пловдив обяви поръчка за договаряне без предварително обявление за почистването на коритото на реката за 4 900 000 лева без ДДС. 

Последва възражение от Демократична България, която настоя да се проведе търг за избор на изпълнител, като от опозицията  поискаха и становището на Агенцията за обществени поръчки. На 26-ти април тя обяви, че не са налице доказателства, които да налагат избор на фирма без обществена поръчка. Извършеният предварителен контрол и становището на Агенцията са причините заместник – кметът да прекрати процедурата по почистването на Марица.

„След влизане в сила на решението за прекратяване, Община Пловдив ще обяви нова обществена поръчка, със същия предмет, като участие в нея ще може да заяви всяко заинтересовано лице“, коментира Величко Родопски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още  четири деца  в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при  три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на  момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот отчете рекордна печалба за миналата година

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови технологии и линии,..

публикувано на 25.04.24 в 10:50