Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Лудия, убил трима на Околовръстното, под гаранция от 20 000 лева

Докладчикът по делото Михаела Буюклиева е подисала съдебното решение с особено мнение

Апелативен съд в Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иво Даскалов - Лудия и му определи „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Иво Даскалов е обвинен за тежката катостроф на Околовръстното шосе, при която на Великден загинаха трима души. 

Делото днес се разгледа на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“, където за лечение е настанен Иво Даскалов.

Апелативните магистрати прецениха, че няма опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление заради влошеното му здравословно състояние след катастрофата. 

Определението е подписано с особено мнение от съдията докладчик Михаела Буюклиева. Според нея съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, тъй като това не е първото му нарушение на правилата за движение. 

Припомням, че тежкият инцидент, при който загинаха трима души, стана около 23:00 ч. на новоремонтиран участък от пътя близо до отбивката за село Марково. 

До челният сблъск между двете коли се е стигнало след неправилно изпреварване на Иво Даскалов, по прякор Лудия, чиято кола е навлезла в насрещната лента и е причинила тежката катастрофа. Загинали са трима мъже на 35, 43 и 38 години. Двама от тях са пътували с Даскалов, а третият е шофьорът на другата кола.

Предвиденото от закона наказание за Иво даскалов е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и лишаване от право да шофира. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план. Земята..

публикувано на 28.03.24 в 10:50

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май. Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги..

обновено на 28.03.24 в 10:37

Издъхна бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Тъжната новина съобщи във Facebook майката на младия мъж Атанаска Бакалова. Недялко Малинов е издъхнал в сряда. Той беше част от протестите с искане за справедливо наказание за убийците на сина му. Делото срещу близнаците Динкови започва по същество на 16 май По непотвърдена..

публикувано на 28.03.24 в 10:32

Стартира проектът за строителството на 7 училища и детски градини

Пловдив стартира проекта за строителството на 7 училища и детски градини.  Това решиха единодушно общинските съветници на редовното си заседание. Строителството им ще струва 65 млн. лв., като 33,5 млн. лв. от тях ще дойдат от министерството на образованието. Останалите трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив. Общинските съветници решиха те да..

обновено на 28.03.24 в 10:26

Нова ВиК система бе изградена в ромския квартал на Пещера

Американската фондация „Тръст за социална алтернатива“ изгради ВиК система в ромския квартал „Луковица“ в град Пещера. Общата стойност на проекта е милион и половина лева Водопроводът ще бъде дарен на община Пещера, която се ангажира да го стопанисва чрез своето ВиК дружество. Изградената водопроводна и канализационна мрежа е с дължина километър и..

публикувано на 28.03.24 в 10:25