Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иво Лудия, убил трима на Околовръстното, под гаранция от 20 000 лева

Докладчикът по делото Михаела Буюклиева е подисала съдебното решение с особено мнение

Апелативен съд в Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иво Даскалов - Лудия и му определи „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Иво Даскалов е обвинен за тежката катостроф на Околовръстното шосе, при която на Великден загинаха трима души. 

Делото днес се разгледа на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“, където за лечение е настанен Иво Даскалов.

Апелативните магистрати прецениха, че няма опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление заради влошеното му здравословно състояние след катастрофата. 

Определението е подписано с особено мнение от съдията докладчик Михаела Буюклиева. Според нея съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, тъй като това не е първото му нарушение на правилата за движение. 

Припомням, че тежкият инцидент, при който загинаха трима души, стана около 23:00 ч. на новоремонтиран участък от пътя близо до отбивката за село Марково. 

До челният сблъск между двете коли се е стигнало след неправилно изпреварване на Иво Даскалов, по прякор Лудия, чиято кола е навлезла в насрещната лента и е причинила тежката катастрофа. Загинали са трима мъже на 35, 43 и 38 години. Двама от тях са пътували с Даскалов, а третият е шофьорът на другата кола.

Предвиденото от закона наказание за Иво даскалов е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и лишаване от право да шофира. 


Още от категорията

Служебният премиер инспектира ГКПП "Рудозем - Ксанти"

Служебният министър-председател Стефан Янев посети зоната на изграждащия се ГКПП "Рудозем-Ксанти" и се запозна с темповете на строителство.  Той прогнозира, че до края на годината ще бъде завършен изцяло обектът от българска страна, включващ ГКПП с прилежащата инфраструктура и довеждащи пътища.  Надявам се в скоро време, до края на годината и началото..

обновено на 31.07.21 в 17:55

Жители на Кръстевич пак протестираха, настояват за решение на безводието

Над 150 жители на хисарското село Кръстевич протестираха в центъра на селото срещу водния режим. Протестът  беше мирен и не се стигна до затваряне на пътя. Въпреки че са били информирани за протеста, представител на ВиК нямаше. Протестиращите призоваха държавата да се ангажира с проблема, който обрича хората на безводие и се заканиха, че..

публикувано на 31.07.21 в 13:08

Личността на премиера в тази нетипична ситуация е много важна

Не е продуктивно в момента да се говори с ултиматуми, заяви служебният премиер Стефан Янев, който е гост на 18-ото гайдарско надсвирване в Гела.  На Илинденските поляни той за първи път коментира номинацията на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов.  „Не го познавам, нямал съм честта дори да разговарям с него, независимо, че..

публикувано на 31.07.21 в 11:03

Потушиха горски пожар край с. Любен, изгоря цех в Ракитово

Загасен е горският пожар в землището на село Любен, община Съединение, в посока язовир Пясъчник, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Сигналът за пожара е получен минути след 16.00 ч. вчера, като на място са изпратени 4 противопожарни екипа, както и горски служители. Огънят е потушен късно снощи. Унищожени са..

публикувано на 31.07.21 в 10:23

Започнаха финалните разкопки на Небет тепе в Пловдив

Археолози в Пловдив започнаха последния етап от разкопките на върха на Небет тепе, където пластовете история отвеждат до дълбока древност. Проучва се югозападната част на обекта.  Той е част от големия проект "По крепостните стени на Филипопол", който включва и Източната порта, но там работата вече е на ниво реставрация. В края на миналата година община..

публикувано на 31.07.21 в 09:13