Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Взехме си поука и патриотичното обединение е възможно

Страниата на разделението трабва да бъде прочетена, за да последва новото обединение на партиите от патриотичния спектър, казав предаването "Точно днес" заместник- председателят на НФСБ Борис Ячев. Той цитира, че избирателите на тези партии на между 300 000 и 600 000 и, ако няма едниство те се разпръскват.

В момента НФСБ преговаря с ВМРО, Воля, "Възраждане", като се прави опит да се преодолее нарушената комуникация между тях. По отношение на "Атака", която бе сред трите партии в "Патриотичния фронт", то там остава един "горчив вкус", но компромис и тук е възможен, каза Ячев.

Каузите за НФСБ са силната държава, икономическа свобода и подпомагане на средния бизнес и най- уязвимите социални групи, посочи той. 

Предложената от ВМРО  промяна на Конституцията път към президентска република е предложение е нещо, което е рано да подкрепим, още повече и в предишния парламент сме отстявали такава позиция. Не сме склонни да приемем и намаляването на броя на депутатие, също предложение на воеводите. 

Борис Ячев поясни, че никой не може да налага по какъв начин да участва нейния лидер в листите и така отговори на въроса дали ще приемат и друго отправено предложение от страна на ВМРО.

Той изрази увереност, че обединението е възможно и следващите дни на преговори ще покажат това.

Ячев коментира, че ОП са понесли своята отговорност от участието в управлението.

Той посочи, че идеята е в следващия парламент да се създаде мнозинство и стабилно правителство, ще подкрепим дясно или дясно центристко правителсто, ако то е с участието на ГЕРБ - то да е с министър председател, различен от Бойко Борисов 

Още от категорията

Идва първата гореща вълна за това лято, пазете здравето си

Въпреки почти ежедневните валежи през последните дни, прогнозите сочат, че от сряда следващата седмица и у нас се очаква горещо време. Още от понеделник тeмпeрaтуритe щe запoчнaт дa ce пoвишават, a oт cрядa щe ca твърдo нaд 30 грaдуca пo Цeлзий. Горещото време става опасно когато се задържи няколко дни, предупреждава  Зорница Спасова , главен..

публикувано на 18.06.21 в 15:57

Търсим помощта на кабинета за пътя до Чудните мостове

250 000 лева за необходими за възстановяването на разрушения път до „Чудните мостове “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев . Пороят от последното денонощие разруши 7-километрова пътна отсечка и поради наводняването на участъка оттам може да се преминава само с високопроходими..

публикувано на 18.06.21 в 15:55

Хората в Брестовица не вярват в данните на РЗИ за водата

От гражданското сдружение "Живот за Брестовица" изразиха съмнение в данните на РЗИ Пловдив за количествата манган в питейната вода на селото. Припомняме, че вчера в интервю за Радио Пловдив доктор Цвета Иванова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ-Пловдив, съобщи, че от 24 февруари тази година досега във всички проби от водата в село..

обновено на 18.06.21 в 15:41

"Рестартирай Европа" -"сбогом" на пластмасовите прибори от 3 юли

На 3 юли тази година в страните от ЕС, включително и в България, влиза в сила директива 904, ограничаваща използването на определени пласмасови продукти. Пластмасовите  чинии и прибори за хранене, бъркалки, клечки за уши, стиропорените съдове за храна  остават в миналото. Опазването на околната среда през последното десетилетие се превърна във..

обновено на 18.06.21 в 12:49

Северна Македония иска да влезе в ЕС с тоталитарната си идеология

„Целта на България е Македония да бъде част от европейското семейство. Нещо повече – през последните 4-5 години тя положи много усилия Северна Македония да получи тази отворена врата, която и сега в България продължава да е отворена“. Това заяви журналистът и Любчо Нешков. По думите му, във визитата на Зоран Заев в България точно сега – часове..

публикувано на 18.06.21 в 11:03