Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища

Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за подкрепа на проектно-базирано обучение и за развитие на нови умения у учителите и учениците с цел повишаване интереса към образователния процес.

Допустими кандидати за финансиране по програмата са всички общински училища и Общинския детски комплекс в Пловдив.

За последните 7 години са отделени над 1 млн. 159 хиляди лева за инвестиции в модернизиране на училищата.

Подпомагането на дистанционното обучение в условията на извънредна епидемична обстановка беше основен фокус през изминалата година.

Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив става първото референтно училище на Google за България и целия регион. В пловдивските училища функционират и 21 паралелки „едно към едно“ в 9 училища, като през новата учебна година се очакват между 30 и 40 нови паралелки, според предварително проучване сред училищата.

На националната среща на директорите на Съюза на работодателите в образованието днес стана ясно, че 50% пловдивските учители са имали пълна готовност за онлайн уроци, като за страната те са били едва 15% от преподавателите. Вчера разбрахме и, че Пловдив изпраща в МОН заместник - министър Мария Гайдарова, досегашен директор на ОУ "Райна Княгиня".

Повече за процесите в образованието в условия на пандемия - от интервюто на Живка Танчева със Стефан Стоянов, заместник-кмет на община Пловдив с ресор "Образование, бизнес развитие и европейски политики".

Галерия

Още от категорията

Студент създаде симулатор на машинното гласуване

Предстоящият вот на 11 юли, който ще се осъществи изцяло машинно, накара много хора да си зададат въпроса ще се справят ли с този тип гласуване.  Гражданите, гласували само с хартиени бюлетини до този момент, вече имат опцията да направят тестови-вот на симулатор, който е реплика на машините за гласуване.  Подобен симулатор създава и 21-годишния..

обновено на 23.06.21 в 10:01

Димитър Йонов - дарил 8 пъти реконвалесцентна плазма

Димитър Йонов  е на 36 години - инженер е по телекомуникации. Роден е и живее в Пазарджик, семеен е и има две деца. Той  е един от тримата българи, дарили 8 пъти реконвалесцентна плазма. С всяко даряване се отделят 3 сакчета плазма и се помага на трима болни от КОВИД-19. Така Димитър помага на над 20 души.  Някой от тях познава, за други научава в..

публикувано на 23.06.21 в 09:00

Ромите се плашат за здравето си и отказват ваксини срещу Ковид-19

Към темите на програма "Ден след ден" се добавя и инициативата на Министерството на здравеопазването да популяризира ваксинацията на ромското население , а най- големият квартал в страната, а и не само, е „Столипиново“ в Пловдив. Разговор със здравния медиатор Гюлезар Садък за бойкота в ромските махали към Ковид-ваксините.  Садък каза, че все още..

публикувано на 22.06.21 в 14:59
Проф. д-р Мариана Мурджева

Напълно възможна е нова вълна от Covid-19 в България

Първи случай на заразен с вариант Делта беше установен в България този месец. Има ли опасност от нова вълна на коронавирусната инфекция? По темата разговаряме с професор Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет-Пловдив и член на Националния ваксинационен щаб. В интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив професор Мурджева каза,..

обновено на 22.06.21 в 11:47
Враменен ваксинационен пункт в Пловдив

Временните имунизационни пунктове в Пловдив са празни

Кампанията по ваксиниране срещу COVID-19 продължава с отварянето на изнесени ваксинационни пунктове на различни места в града. Първият временен център бе открит на 12 юни в двора на училище „Пенчо Славейков“ в кв. „Столипиново“. Най-новият ваксинационен пункт се намира в МОЛ Пловдив. Имунизацията се осъществява всеки ден до 27 юни, без..

публикувано на 22.06.21 в 11:07