Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на спорта в ПУ "Паисий Хилендарски"

Първия в историята си „Ден на спорта“ организира Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. 

Програмата включва надпревари в 5 различни дисциплини. Празникът ще се проведе в понеделник, 17 май, в Спортна зала на ПУ на бул. „България“ 236А.

Официалното откриване е в 14 часа. Състезания започват още сутринта, съобщиха организаторите.

Началото на футболния турнир е в 9 часа. В него ще участват 6 отбора, съставени от 5 плюс един играчи.

Във волейболната надпревара ще се включат 2 тима. Тя започва в 14 часа.

Със същия начален час е състезанието по стрийтбол. В него са записани 2 отбора.

Турнирът по тенис на корт ще изправи един срещу друг 1 сингъл и 2 двойки. Той започва в 14 часа.

По това време стартира и състезанието по тенис на маса. В програмата са включени две индивидуални срещи и две на двойки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Историческият музей в Пловдив показва експонати, свързани с Априлското въстание

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил, в експозиция „Българско възраждане“  /Къща "Георгиади"/  Регионален исторически музей - Пловдив представя   изложбата „Април 1876 Пловдивското съзаклятие“. Освен разказ в табла за Пловдивския революционен комитет музеят ще изложи рядко показвани..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пазарджик е домакин на инициативата "Цветя за смет"

За поредна година община Пазарджик организира инициативата за разделно събиране на отпадъци под мотото „Цветя за смет“. За времето от 9.00 до 12.00 ч. в 6 определени пункта хората могат да предават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, акумулатори и батерии, хартия, пластмаса, разделно събран текстил, годни за повторна..

публикувано на 20.04.24 в 07:46

В Асеновград започва празникът "Златна ябълка"

В Асеновград започва уникалният празник „Златна ябълка“.  В църквата „Успение Богородично“ в кв. „Горни Воден“ ще бъде отслужена света литургия. Според вярванията, в този храм Света Богородица сътворява чудо за тези, които се помолят за рожба. Традицията изисква жените, които имат репродуктивни проблеми, да изслушат молитвата пред чудотворната..

публикувано на 20.04.24 в 07:31

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

публикувано на 20.04.24 в 07:27

Детски празник временно ограничава движението в "Прослав"

Заради традиционния детски празник „Пролетно тържество“, който се организира за поредна година от ДГ „Боряна“, на 20 април (събота) в квартал „Прослав“ се въвежда временна организация на движението. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. За да се гарантира безопасността на децата, които участват в..

публикувано на 20.04.24 в 07:25