Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мъжът, ослепил след побой бивш следовател, застава пред съда

Снимка: www.rs-plovdiv.com

В Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу 24-годишния Сашо Илиев, който след побой ослепи бившия следовател Иван Генчев. Тежкият инцидент стана на 11 юни миналата година в обществената къпалня в с. Песнопой. 

Тогава пострадалият и негов приятел били на процедури, когато в съблекалнята влезли трима младежи със запалени цигари. Бившият следовател им направил забележка, че в помещението не се пуши, което силно ги подразнило, но те все пак излезли.  След малко обаче, вбесен от забележката, Сашо Илиев нахлул обратно в съблекалнята и със силен удар в лицето проснал в безсъзнание 52 годишния мъж. Той бил откаран в болница, където въпреки усилията на лекарите ослепял с дясното око. 

В своя защита младежът от ромски произход твърди, че е бил провокиран от оскърбление на расистка основа. Според свидетели обаче, именно той е отправял такива обиди към пострадалия. 

Обвинението е за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на  бившия пловдивски следовател.


Още от категорията

ОССЕ инспектира предизборната подготовка в Пловдив

В Областната администрация пристигна делегация от Мисията за наблюдение на изборите в  България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.  Сузане Нимайер и Родолф Оберл бяха приети от областния управител Ангел Стоев. След това главният секретар Георги Янев запозна наблюдателите с всички основни мероприятия, предприети от..

публикувано на 18.06.21 в 19:55

Бандитите, ограбили 30 000 лева от къща в Баня, остават в ареста

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми 54-годишен мъж и неговия 40-годишен помагат и подбудител, присвоили недвижими вещи и пари от дома на жител на град Баня.  Двамата задигнали сумата от 30 хил. лева, след разбиване на входната врата на жилището. След проведени издирвателни действия от страна на полицията крадците били задържани в..

публикувано на 18.06.21 в 16:05

Близо 11 000 ученици в Пловдив и областта се явиха на НВО по математика

5574 седмокласници решаваха задачите от Вариант 1 на националното външно оценяване по математика в Пловдивска област. 278 не са се явили на изпита, сред тях  - един карантиниран ученик. Изпитите в 7клас са важни за прием в гимназиите и те по-традиция събират най-голям интерес от родители и преподаватели. На изпита по математика..

обновено на 18.06.21 в 13:36

Д-р Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив

Доктор Георги Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив. Той бе избран на проведеното отчетно-изборно събрание на съсловната организация.  За Радио Пловдив д-р Цигаровски заяви, че с отговорност поема поста и благодари на своите колеги за оказаното доверие. Той припомни, че от 2001 година е част от пловдивската лекарска колегия,..

публикувано на 18.06.21 в 11:38

45 тона боклуци извозиха от незаконно сметище в "Южен"

45 тона боклуци са извозени от нерегламентирано сметище в район на ул. „Акад. Петър Динеков“ в район „Южен“.   То се е образувало около изоставен контейнер в търговска база „Лъч“. Три самосвала са направили общо 9 курса, зада избозят боклуците, в непосредствена блозост до които са  жилищните блокове на ул. „Студенец“. Директорът на..

публикувано на 18.06.21 в 11:17