Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Intelligent Music и Рони Ромеро ще разтърсят Пловдив на 25 май

"Страхотни вокалисти са сред изненадите в турнето на Intelligent Music Project, което започва на 25 май от Пловдив. В него ще се включи звезден екип - Рони Ромеро от „Рейнбоу“, Карл Сентанс от „Назарет“, барабаниста на „Блек Сабът“ и „Рейнбоу“ Боби Рондинели. Ще направим една спойка с българските ни звезди, които са уникални музиканти и ще представим една перфектна колекция - с част от новия ни албум и интересна селекция, ще има и изключителни светлинни и звукови ефекти“, това заяви в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив д-р Милен Врабевски – лекар, предприемач, музикален продуцент и меценат,  занимаващ се с множество родолюбиви каузи, между които и демографската криза.Той е музикален продуцент и създател на Intelligent Music Project, автор и композитор на песните.

В Пловдив ще има и още един концерт - на 25 септември на Античен театър

Доктор Врабевски бе категоричен, че пловдивчани са най-добрата публика, при която нещата се случват по най-добрия начин. Затова  в Пловдив ще има и втори концерт, който ще се проведе на 25 септември на Античния театър. С него ще бъде представен целият нов албум, озаглавен „Съзидание“, а в него отново ще вземе участие вокалиста на "Рейнбоу" Рони Ромеро.

„След Пловдив сега отиваме във Варна, Бургас, София, но  Пловдив остава за нас най-важният град, защото истинските фенове на интелигентната музика са при вас“, подчерта доктор Врабевски.

В новия шести албум на групата са включени добрите практики, които правят живота успешен и заради което той носи името „Съзидание“ – творческия подход, креативността и т.н.

По думите на д-р Врабевски, музиката трябва да не се слуша само за забавление, а да добавя стойност към ежедневието, а също и да бъде надежда и опора в трудни времена. В плановете на групата са включени концерти в Солун и Букурещ, преговаря се със Западна Европа и Япония.

„Рони Ромеро до голяма степен се чувства фронтмен на групата, но има и организационен капацитет. Той интерпретира изключително добре и по уникален начин подхожда към нашите песни, защото те са различни от нормалния му стил и той излиза от комфортната си зона, и прави нещата по нов начин. Това прави кариерата му с нас още по-интересна“, допълни Милен Врабевски.

"Listen" - песен с кауза

За песента "Listen", която е с кауза, д-р Врабевски подчерта, че е провокирана от темата за демографската криза, която не трябва да бъде неглижирана.

„Реших да я посветя на хората с репродуктивни проблеми, които изживяват огромни трудности и минават през огромна Голгота, докато стигнат до желаната си рожба. Инвестирал съм лични средства в 48 семейства, в които с асистирана репродукция са родени 36 деца, които да бъдат достойни граждани на тази държава", подчерта доктор Врабевски. 

Концертът на IMP в Пловдив е в зала С.И.Л.А. на 25 май. Следват - Варна на 27 май, Бургас на 28 май и София на 30 май.


Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

публикувано на 12.07.24 в 10:20

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31

Карлово показва шедьоври Никола Танев

Художествената галерия в Карлово показва 16 шедьовъра на Никола Танев по повод рождения ден на Левски и празника на града 18 юли. Сред картините, съхранявани във фонда на галерията, има рисунки – смесена техника и платна с маслени бои, изобразяващи карловски улици и пейзажи от 20-те и 30-те години на ХХ век. Експозицията „С четка и..

публикувано на 11.07.24 в 10:24