Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът определи казуса с Епископската базилика като изкуствено напрежение

| обновено на 20.05.21 в 13:52

Предложението за разкриване на 20 щата в Общински институт "Старинен Пловдив", които ще обслужват Епископската базилика беше оттеглено от дневния ред на днешната сесия на Пловдивския общински съвет.  Това се случи, след като Министерството на културата изрази становище, че бройките трябва да са към Археологическия музей.

Кметът Здравко Димитров посочи, че предложението отново ще бъде огледано и обсъдено.

За мен това е изкуствено напрежение. Важното е, че за месец през Епископската базилика преминаха 10 000 посетители. И няма човек, на който да не е харесала. Това е важно. А откъде ще минават заплатите, това е процес, който до месец-два ще се регулира. Не виждам драма“, каза пловдивският кмет.

Той посочи, че изкуственото напрежение е създадено от тези, които са пуснали сигналала. Такъв беше подаден от общинските съветници на „Демократична България“.

„Трябва да бъдат и те в центъра на вниманието по някакъв начин. Мисля, че тези противопоставяния, са хранителна среда на слабите политици. Винаги съм казвал, че кабинета ми е отворен. Ако виждат някакъв по-добър начин, аз съм готов да го обсъдим“, подчерта Здравко Димитров.

Кметът заяви, че ще събере специалисти по този казус и ще бъде взето най-доброто решение.Още от категорията

Две трети от Карлово втори ден е без вода

Две трети от Карлово продължава да е без вода от вчера. Това потвърди за Радио Пловдив говорителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов.  По негова информация, вече е отстранена първопричината за спиране на водоподаването в петък – аварията на напорния водопровод Карлово-Дъбене. През нощта, обаче, се появява втора авария, работата по която е..

публикувано на 25.09.21 в 15:56

Изтегляне на катастрофирал тир затвори пътя Пловдив-Асеновград

Заради изтегляне на катастрофирал тир в района на Областната дирекция на МВР Смолян е затворен за движение пътят Пловдив-Асеновград в участъка при разклона на чепеларското село Забърдо. От пловдивската полиция съобщават, че процедурата се очаква да приключи до 18 часа. Обходният маршрут е Пловдив-Кричим-Девин-Смолян.

обновено на 25.09.21 в 15:19

Променят трафика около Лаута заради дербито днес

Временна организация на движението се въвежда около стадиона в парк „Лаута“ във връзка с футболната среща между  „Локомотив“ и „Ботев“. От  14:00 до 19:00 часа се спира движението по ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Санкт Петербург“ до кръговото кръстовище с ул. „Проф. Цветан Лазаров“, по ул. „Проф. Цветан Лазаров“ и  по ул...

обновено на 25.09.21 в 15:19

179 новоустановени с COVID-19 в Пловдив и областта

179 са новите случаи на коронавирус в Пловдив и областта. Така регионът се нарежда на второ място след столицата по брой новоустановени с COVID-19.  По данни на Единния информационен портал за последното денонощие в Пазарджик и областта са регистрирани 47 случая, а в смолянско  28.  Всички те са част от общо 1904-те положителни проби в цялата..

обновено на 25.09.21 в 15:19
с. Славейно

В Славейно раздадоха 23-те Чилови награди

В двора на къщата музей на проф. Константин Чилов в родопското село Славейно за 23 път бяха раздадени „Чиловите награди“. На тържеството присъстваха лекари и родолюбиви славейновци от цялата страна.  Проф. Чилов е живял едва 57 години, но е оставил на България и Европа над 250 научни труда във всички области на вътрешната медицина. Днес наградата..

публикувано на 25.09.21 в 15:08