Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има информация за редица изборни нарушения в Смолянско

| обновено на 21.05.21 в 15:08
Снимка: 24smolian.com

Първата ми работа ще е да се запозная с персонала, отговорностите и проектите, по които се работи в областта. В почивните дни вероятно ще посетя и граничния пункт Рудозем – Ксанти.

Това заяви пред Радио Пловдив новият управител на смолянска област Стефан Сабрутев

При предаването на поста досегашният областен управител Недялко Славов връчи на Сабрутев символичния ключ, но също и каска, лента и ножица като му пожела с тях да открие ГКПП "Рудозем-Ксанти".

Пред Радио Пловдив Сабрутев обясни, че строителството на пункта от българска страна ще приключи до края на юли, но от гръцка страна се очаква това да стане през септември или октомври. Сабрутев допусна, че граничният пункт може и да не бъде открит до края на тази година.

Подготовката на честни избори на 11 юли е друга основна задача, която Сабрутев посочи в предстоящата си работа.

Имаме информация от цялата област за редица нарушения, за които не са взети мерки, съобщи областният управител. Той обаче отказа да огласи нарушенията, само посочи, че те са събрани в папка и по тях ще работят с директора на смолянската полиция.

Има доста проекти, по които се работи, а за някои от тях спешно трябва да се намерят пари, каза още Сабрутев. Той даде пример с необходимостта от укрепване на свлачището на пътя Смолян – Мадан до село Влахово. Изпълнител на проекта там е прословутата фирма „Автомагистрали“, коментира смолянският областен управител. 

Като спешен приоритет той посочи още работата по Водния цикъл на Смолян. По думите му, в цикъла има проекти, които компрометират жилищни сгради, около които минават. Дори има жалби в прокуратурата, уточни Стефан Сабрутев. 

Цялото интервю на Живка Танчева със Стефан Сабрутев е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Средното образование се нуждае от цялостна реформа

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региона на страната, лошо управление на политиките в образователната система. Това са само част от констатациите на одиторите на..

публикувано на 23.07.24 в 10:24

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50