Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват масово автосервизите и вулканизаторите в Пловдив

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП  започнаха съвместни проверки на автосервизи и вулканизатори, с участието на представители на районните полицейски управления и Общинска полиция

За първи път предприемаме такива съвместни проверки, те са ефективни и ще продължат. Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда и финансовата дисциплина, съобщи директорът на Инспектората Борислав Димов. 

През седмицата , заради установени нарушения, са съставени седем констативни протокола, четири предписания и два акта. Един обект е бил запечатан заради липсващо фискално устройство. В два от проверените автосервизи е установено нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба МПС, заради което са им съставени актове. Издадени са им и предписания да разчистят прилежащия терен и да представят пред директора на РИОСВ-Пловдив работни листове по Наредбата за класификация на отпадъците.

Проверките се извършват във всички райони на Пловдив. Следи се за разрешителните за дейността документи. 

Вулканизаторите трябва да представят и договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми с цел тяхното безопасно рециклиране. При автосервизите акцентът е дали спазват наредбите за чистота и управление на отпадъците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Поевтиняват повечето плодове и зеленчуци на борсите тази седмица

Повечето зеленчуци и плодове и някои основни хранителни стоки поевтиняват на тържищата у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От зеленчуците най-много поевтиняват зелените чушки - с 10,6 на сто до 2,27 лева за килограм. Картофите падат с 5,4 на сто до 1,01 лева за килограм,..

публикувано на 28.07.24 в 08:39

Полицията с драконовски мерки за пловдивското дерби

Заради пловдивското дерби между "Ботев" и "Локомотив" пловдивската полиция предприема редица сериозни мерки. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на жандармерията на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за..

публикувано на 28.07.24 в 07:49

Ограничават движението заради дебрито ПФК „Ботев“ – ПФК ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, днес от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. От ОП..

публикувано на 28.07.24 в 07:14

Велинград е домакин на "Тур дьо Франс - етап "България"

Днес във Велинград предстоят стартовете на второто издание на най-голямото международно колоездачно състезание у нас - „Тур дьо Франс - етап България”. През града минава част от трасето – от Триъгълната градинка по бул. „Съединение” през площад „Македония” и улица „Димитър Благоев” по жп прелеза пред „Клептуза” и към околовръстния път в..

публикувано на 28.07.24 в 07:12

Авариен ремонт спира за ден трафика по част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 07:09