Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов: Благодаря на мъжките момчета в Локомотив!

Крушарски и Иванов се радват на успехите на Локомотив
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

"Годината беше трудна за нас - като започнем с напускането на старши треньора Бруно Акрапович и с това, че имаше финансови проблеми. Но аз искам да благодаря на футболистите и на хората, които работят за Локомотив, на треньорския щаб, на треньорите на школата. Беше трудна година, но така и успехът е още по-сладък. Надявам се нещата скоро да се нормализират, защото вече футболът е бизнес и без да имаш достатъчно пари, за да осигуриш нормални условия за съществуването на един клуб, е много трудно да потвориш успехите, които имаме.

Хубаво е, че тази  гоодина успяхме, но не съм убеден, че ще успеем и другата. Говорим със собственика, той дава сигнали, че нещата ще се оправят, но в крайна сметка не мога да кажа, че нещата ще бъдат окей след два месеца", заяви спортният директор на сребърните медалисти Георги Иванов в предаването "Антена спорт" на Радио Пловдив.

"Създадохме един добър колектив с мъжки момчета, които се разбират на терена и извън него. Имаме и добър треньорски екип, който работи с тях. Те изцяло си заслужиха това второ място и показаха, че не винаги големите клубове с големите бюджети и скъпоплатени футболисти са по-добри и могат да имат повече успехи от футболисти, които оценяват какво е Локомотив и искат да побеждават.

Направихме отбор, който има манталитет на победител и това се вижда от резултатите - ние мисля, че имаме 3 загуби за годината. Мачът с Тотнъм беше черешката на тортата миналата година. Това, че спечелихме купата и докарахме Тотнъм в Пловдив беше голям успех. В последните 3 години Локомотив може да бъде горд с успехите, които постигна - 2 купи, една Суперкупа и второто място", допълни Иванов.

Той говори и по болната тема за необходимата промяна в управлението на Българския футболен съюз.

"Промяната е задължителна. Това, което се случва в последните 10 години във футболния съюз е смърт за футбола, това е отрова за футбола! Смятам, че Бербатов или който и да е, не трябва да се избира по името или дали се казва Бербатов, Иван или Драган, а трябва да представи концепция за развитието на футбола в България. За да може на всички нива - детско-юношески футбол, аматьорски футбол, професионален футбол, женски футбол - да знаем на всички нива всеки един какво прави.

Най-лошото в този футболен съюз е, че те са създали правила, има закони, има правилници, а в същия момент същите тези хора, които пишат законите, те ги заобикалят. За мен ги заобикалят, за теб ги заобикалят, за третия ги спазват. И става една анархия, която в крайна сметка не помага на никого. И всички ние сме недоволни, а те искат да си седят още 10 години и да си продължават по същия начин. Ние, ако така продължаваме, скоро трябва да се радваме въобще, че имаме национален отбор, а не че не можем да бием никого".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Локомотив" привлече Йохан Нзи от "Хебър"

 "Локомотив" (Пловдив) подписа договор с Йохан Нзи. Полузащитникът е четвъртото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за две години. Йохан Нзи е роден на 23 януари 1995 година в Париж. Юноша е на "Страсбург". Състезавал се е за отборите на "Алтглиенике", "Ланк", "Ла Лувиер", "Созопол" и "Спартак" (Варна).  За последно е бил..

публикувано на 06.08.24 в 16:53
Пламена Миткова

Пламена Миткова остана извън финала в Париж

Пламена Миткова остана извън финала в скока на дължина на Олимпийските игри в Париж. Българката постигна 6,45 метра в най-добрия си опит от квалификацията и остана извън битката за медалите. Пловдивчанката, която на Европейското първенство през юни се класира на престижното седмо място с нов личен рекорд от 6,80 метра, не успя да попадне сред..

публикувано на 06.08.24 в 14:44
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17

Португалци или швейцарци чакат "Ботев" за ЛК

Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Цюрих - Витория Гимараеш в плейофите на Лигата на Конференциите. Това отреди тегленият жребий в "Дома на европейския футбол" в Нион. За да стигнат до плейофите, "канарчетата" трябва да отстранят Жрински Мостар. Сблъсъците от плейофната фаза на турнира са на 22 и 29 август, като в първия мач..

публикувано на 05.08.24 в 15:21

"Ботев" победи с 1:0 "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на "Крумовград" в среща от третия кръг в шампионата, а единственото попадение на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ бе дело на Джеймс Ето’о в 52-ата минута. „Канарчетата“ започнаха двубоя по-активно и в 9-ата минута опит на Антоан Конте с глава бе отразен от Янко Георгиев. След половин час футбол..

публикувано на 05.08.24 в 09:57