Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания за предаване на опасни домакински отпадъци

За осма поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата. 

Тази година инициативата ще се проведе на 26 май (сряда) като мобилния пункт ще бъде позициониран в  Район „Централен“, бул. „Шести септември“ –  паркинга зад магазин „Т Маркет“ (ресторант „Стадиона”) в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч.

Друг приемателен пункт е обособената площадка за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата в базата на ОП „Чистота“.

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност. 

От общинската адинистрация напомнят, че изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което се апелира към гражданите да се възползват от  днешната възможност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора"

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора". Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители. От 7,10 ч. 25 военнослужещи с 3 броя техника от 4-ти артилерийски полк тази сутрин помагат в гасенето на пожара в района на язовир „40-те извора“, Община Асеновград, Област..

обновено на 31.07.24 в 11:21

Остава в сила забраната за плаване в яз. Доспат

Остава в сила забраната за плаването на лодки и други плавателни съдове в язовир Доспат, откъдето два френски самолета зареждат вода. Втори ден самолетите участват в гасенето на пожара до гръцката граница, уточняват от Общинската администрация в Доспат. Самолетите прелитат периодично до яз. Доспат и зареждат вода, а зареждането става на интервал от..

публикувано на 31.07.24 в 10:26

Военните обезвредиха ръчна граната, открита в Пловдив

Военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Пловдив.  Ръчната граната е намерена на бул. „Асеновградско шосе“. Боеприпасът е транспортиран и унищожен от военните на учебния полигон „Червен“. Специализираният екип действаше под ръководството на лейтенант Евгени Гърдев. Формированието беше задействано по заповед на командира на..

публикувано на 31.07.24 в 09:07

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната. Пламна гората до язовир "40 извора" "Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме..

публикувано на 30.07.24 в 16:24