Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва обновяване на три професионални гимназии

| обновено на 28.05.21 в 07:05

Първа копка на мащабни ремонти в три професионални гимназии в Пловдив ще бъде дадена следобед в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия.

3,3 млн. лева ще се използват за енергийна ефективност, нови работни момещения, както и за вътрешен ремонт на сградите. 

Другите две училища са Професионалната гимназия по транспорт и тази по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“.

Средствата са  от ОП „Региони в растеж“, има и национално съфинансиране. Проектът е финансиран с 14 милиона лева и обхваща 11 държавни професионални гимназии  в областите Пловдив, Смолян и Кърджали.

По темата разговор с Бойка Борисова, директор на Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев" в Пловдив.

Може да чуете повече от звуковия файл.

Галерия

Още от категорията

Болниците в Пазарджишко са готови за нова вълна от КОВИД-19

Всички болници в Пазарджишка област имат готовност да приемат пациенти с COVID-19 и разполагат с необходимия брой легла при повишаване на заболеваемостта в региона. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб, председателствано от областния управител Иван Васев, съобщиха от областната администрация...

публикувано на 26.07.21 в 17:34

Предстои съвместно военно учение край Пловдив

От 23 август до 3 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.  Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по..

публикувано на 26.07.21 в 17:26

Доказано: МВЕЦ „Кадиево“ замърсява водата на Брестовица

Остава забраната за ползване на водата за пиене и приготвяне на храна в пловдивското село Брестовица, тъй като все още не е постигнато трайно и устойчиво решение на проблема, с което да се гарантира липсата на какъвто и да е риск за човешкото здраве. Това става ясно от приключилата проверка на Върховната административна прокуратура за качеството..

публикувано на 26.07.21 в 16:23

Двама кандидати в конкурса за нов началник на РУО-Пловдив

Двама са допуснатите кандидати за за длъжността "началник на Регионално управление на образованието"– Пловдив. Това пише в сайта на образователната институция, след като на 7 юли бе обявен конкурс за мястото на дисциплинарно уволнената Иванка Киркова.  Антоанета Пакова , която бе назначена от МОН временно да ръководи РУО-Пловдив е единият..

публикувано на 26.07.21 в 16:11

Делото за убийство срещу Доктора бе отложено за 27 септември

Делото срещу Иван Димитров-Доктора  за убийството на Жоро Джевизов-Плъха бе отложено за 27 септември. Причината за това бе непълното представяне на веществените доказателства в съда. Оказа се, че домакинът на Второ Районно управление, където се съхраняват те, е в отпуска и така не бяха открити някои веществени доказателства като ножът, за който се..

публикувано на 26.07.21 в 15:21