Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив, Пазарджик и Смолян с нови заместник-областни управители

Две дами ще бъдат заместник-областни управители на Пловдивска област

Даниела Николова – Кършева и Иванка Петкова са назначени със заповед на министър-председателя Стефан Янев. По - рано през деня с друга заповед той освободи досегашните трима заместник-областни управители Петър Петров, Евелина Апостолова и Димитър Керин.

Новоназначените Николова и Петкова имат богат административен и управленски опит.

Даниела Николова е юрист по образование. Работила е в държавния сектор и в частни компании. Била е директор на Агенция по вписванията  - Пловдив и заместник директор на РЗОК – Пловдив.

Иванка Петкова е агроинженер. Има специализации по Финанси и счетоводство и Право с профил Публична администрация. 

Петкова заема поста заместник-областен управител за втори път. През 2013 - 20214 г. на същата длъжност е назначена от тогавашния служебен премиер Пламен Орешарски. Два мандата Иванка Петкова е била общински съветник в Община "Родопиѝ". Била е член на Общинска избирателна комисия. 

Новоназначените заместник-областни управители ще встъпят в длъжност в понеделник

Област Пазарджик също има двама нови заместник-областни управители. Това са Стоян Парпулов и Тодор Джамбов

Парпулов работи като адвокат в Адвокатска колегия Пазарджик от октомври 1991 г. до сега. Преди това в продължение на пет години е старши асистент в Катедра „Правни науки“ в Академията на МВР в София. Бил е и следовател в ОУ на МВР Пазарджик, както и председател на Общински съвет-Пазарджик в периода 1995 г. – 1999 г. 

Преди назначаването си за заместник областен управител на Пазарджик от 2016 г. до настоящия момент Тодор Джамбов е директор на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. Висшето си образование получава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Само един заместник-областен управител ще има Област Смолян. На поста е назначен Младен Исаев. В периода между 2011-2015 г. е бил председател на Общинския съвет в Девин. Бил е също така помощник-директор на СОУ „Христо Ботев“ в гр. Девин. Завършил е НСА – София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24